Populært i Provence

Negresco
Frankrig, Provence, Nice
  • Mulighed for havudsigt
  • Tæt på by & strand
  • Hyggelig atmosfære
Villa Rivoli
Frankrig, Provence, Nice
  • Tæt på by & strand
  • Hyggelig atmosfære
  • Godt til voksne
La Malmaison Nice Boutique Hotel
Frankrig, Provence, Nice
  • Central beliggenhed
  • Restaurant på stedet
  • Gode anmeldelser

Om Cannes

Rejser til Cannes

Cannes er verdensberømt for den store filmfestival, som finder sted hvert år i maj, men middelhavsbyen kan også byde på meget andet som for eksempel shopping i verdensklasse, dejlige strande og mange gode muligheder for interessante og underholdende udflugter i området.

Når der er brug for lidt afveksling fra sol og strand, er der rig mulighed for at bruge lidt tid på bylivet. Ud over alle de store mærkevarebutikker, kan det anbefales at se nærmere på butiksgaden Rue Hoche, hvor man foruden mange butikker af forskellig slags også kan finde Galleries Lafayette og Monoprix. Det er også her i Cannes' gamle bydele små krogede gader, at der kan findes mange hyggelige restauranter.

Vil man se nærmere på nogle af de andre byer ved kysten, kan det være en god idé at tage toget, så man slipper for trafikken og ikke skal bruge tid på at finde en parkeringsplads. Her er der endnu flere spændende butikker at besøge for ikke at tale om de verdenskendte muséer i området.

En dagstur til øerne Île Saint Marguerite eller Île Saint-Honorat kan anbefales. Sejlturen tager kun omkring 20 minutter og det kan være en dejlig afveksling fra bylivet at komme ud på havet og mærke havbrisen. Der er ikke mulighed for overnatning på øerne, og det anbefales, at man selv køber ind til en picnic på forhånd eller i kiosken på kajen.

Langs hele den verdensberømte strandpomenade, La Croissette, ligger det ene strandetablissement efter det andet, mange af dem med restauranter af høj kvalitet side om side med udlejning af solstole og parasoller (husk at det kan være en god idé at reservere sin plads på stranden fra den ene dag til den anden i den travleste højsæson). Foretrækker man et ophold på en offentlig strand frem for en af de private, eller skal man bare have en hurtig dukkert, kan det anbefales at finde Plage Ecrin modsat byen, imod Palm Beach Casino og efter den nye havn (Port Pierre Canto). Her er der nemlig fin sandstrand og fri adgang.

Inspiration og fakta

Cannes summer af liv det meste af året, hvor besøgende i alle aldre tiltrækkes af den helt særlige blanding af middelhavsstemning og internationalt stjernestøv, som den verdenskendte filmfestival kaster af sig. Hvert år rejser berømtheder i stimer til Cannes i det sydlige Frankrig, som for en tid bliver mere glamourøs end Hollywood. Men har byen andet end den farverige filmfestival at byde på?

Sydfrankrig og ikke mindst området ved Côte d'Azur virker som magnet på de rige, de kendte og de smukke. Og hvert år når der er filmfestival er Cannes og den Franske Riviera ekstra hot - byen er jo vært for Europas vigtigste filmbegivenhed, når den Gyldne Palme, på fransk Palme d'Or, skal uddeles.

Og det er nok ikke nogen tilfældighed, at det netop er filmfestivalen i Cannes, som er blevet det helt store internationale tilløbsstykke. Ud af de hundredevis af filmfestivaler, man finder rundt i byerne i Europa og resten af verden, skiller Cannes Film Festival sig markant ud som den mest prestigiøse - den eneste filmfestival, der nyder større berømmelse, er vel Oscar-uddelingerne i Hollywood.

For filmentusiaster er Cannes det rette sted at være nu, og mon ikke de fleste kan genkende fascinationen ved at se nogle af de berømte filmstjerner i virkeligheden? Og så har Cannes og resten af rivieraen også utroligt meget andet at byde på.

Fremragende klima

Vejret på den Franske Riviera er fortrinligt: Tørt og med masser af sol, og her i foråret endnu ikke for varmt. Lige nu er nok den smukkeste årstid på de kanter med masser af grønne områder, træer med nyudsprungne lysegrønne blade og blomster i fuld flor. Selv om natten holder temperaturen sig omkring de 13-14 grader - og om dagen ligger den omkring 20 grader.

Middelhavsklimaet er helt sikkert medvirkende til, at byens filmfestival er blevet så populær - og det var ikke dumt at lægge den lige nu i foråret, hvor byen viser sig fra sin bedste side. Byens placering lige ud til vandet gør bare vejret endnu mere attraktivt - du kan nyde det på stranden eller tage dig en dukkert.

Og fremragende fiskeretter

Med Middelhavets klima kommer også de gode råvarer og masser af frisk fisk og naturligvis vin i verdensklasse. Når livet skal nydes, er god mad og drikke en vigtig del af pakken. Og den mad, du får serveret på restauranterne i det sydlige Frankrig, er bestemt af høj kvalitet.

Den kan man jo så nyde på en restaurant med udsigt over havet, mens solen langsomt går ned i baggrunden.

Prisniveauet kan til gengæld ligge i den højere ende af skalaen i Cannes, som jo har nok af velhavende feriegæster og filmstjerner at tage hensyn til. Men tag lidt længere ind i landet og nyd den dejligt mættende franske bondekost. Her er mange muligheder fra det helt exceptionelle til det mere almindelige.

Mere end film

Cannes er i dag selv først og fremmest berømt for filmfestivalen, men byen og området langs den Franske Riviera har selvfølgelig rigtigt meget andet at byde på. Der er ikke langt til fyrstedømmet Monaco, som er berømt for Formel 1 løb afholdt på gaderne i stedet for på bane.

Den største by i nærheden af Cannes er Nice, som er en af Frankrigs største og mest besøgte. Her kan du opleve både det moderne sydfranske dagligdagsliv og se levn helt tilbage fra romertiden , hvor byen også spillede en væsentlig rolle.

Lidt længere inde i landet ligger byen Grasse, som har en meget traditionsrig produktion af udtræk fra æteriske olier til parfumer i den absolutte topklasse. Naturområderne omkring byen er meget smukke og en stor attraktion både blandt franske og udenlandske tilrejsende.

Læs mere om Cannes

Kort

Hoteller

Book trygt på Signatours.dk

Når du bestiller en pakkerejse hos os, er du økonomisk beskyttet via vores medlemskab af Rejsegarantifonden

Meget smartere end charter

Signatours har ingen udgifter til guideskoler og bamseklubber! Vi er et online rejsebureau uden unødvendige udgifter