Om Carry Le Rouet

Rejser til Carry Le Rouet

Carry Le Rouet er en charmerende badeby, der ligger for foden af grønne bakker ca. 30 km vest for Marseille og ca. 15 km fra Camargue, mens lufthavnen ved Marseille ligger blot ca. 20 km derfra. Byen er kendt som Perlen af Côte Bleue af flere gode grunde.

Hvilken strand skal du vælge?

Stranden plage du Cap Rousset er den største af sandstrandene i naturreservatet. Her er det muligt at parkere ganske nær stranden. Stranden Plage du Rouet er en blandet strand med både sand og småsten. Til denne strand finder du betalingsparkering, restaurant og der er et sted, der udlejer badeudstyr og kanoer. Endelig er der stranden Cove Tuilière med småsten og gratis parkering. Det skal bemærkes, at kæledyr ikke er velkomne på nogen af disse strande.

Vandsport

Strandene ved Carry Le Rouet er kendt for deres rene og klare vand og derfor er destinationen opsøgt af dykkere fra nær og fjern. Da man ønsker at værne om undervandslivet, er det forbudt at fiske i området, mens det er tilladt at sejle kano og småskibe og at surfe, ligesom du kan leje e motorbåd i havnen.

Andre aktiviteter

De 1000 hektar jord, som udgør territoriet Carry Le Rouet, er det kun de 300, der er beboede. De resterende hektar består bl.a. af skove, som tiltrækker aktive feriegæster på de mange vandrestier, til picnicområderne og på cykelstierne.

Perlen af Côte Bleue

Byen har fået sit tilnavn Den Blå Kystperle takket være en række smukke strande og tilsvarende smuk omgivende natur. Faktisk er her hele 85 hektar beskyttet natur, der strækker sig langs kystlinjen og byder på sandstrande, stenbugter, mindre forbjerge og prilere iblandet små charmerende fiskerlejer. Men der er ikke kun natur på perlesnoren, der er butiksliv og restauranter og endda et kasino og en biograf.

Søpindsvinsfestival og markedsdage

Byen er kendt for sin festival, der har søpindsvinene som hovedpersoner. Det er en årlig begivenhed (finder sted hver søndag i februar) og der er det muligt, at smage på disse havets skabninger, ligesom man kan afprøve andre friske fangster. På ugentlige basis finder du markedsdage i byen både tirsdag og fredag morgen. Og gennem sommeren opstilles der markedsboder langs med havneesplanaden både i løbet af dagen og aftenen.

Læs mere om Carry Le Rouet

Hoteller