Om Alpe d'Huez

Rejser til Alpe d'Huez

Alpe d'Huez ligger i det poplære skiområde Grandes Rousses Massif i de franske alper. Da hovedparten af skipisterne ligger på sydvendte bjergskråninger, er Alpe d'Huez lokalt også kendt som "L'ile au Soleil",  Soløen. Et passende kælenavn da her er 300 solskinsdage i løbet af året. Sammen med næsten 250 km pister og snegaranti langt ind i sæsonen gør det området populært blandt skiturister, ikke mindst familier.

Det er dog ikke kun skiturister, som rejser til Alpe d'Huez. Rejser du hertil om sommeren, er der også masser af muligheder for at holde en aktiv ferie. Siden legendariske Fausto Coppi triumferede på bjerget i 1952, har bjerget haft en nærmest mytisk status blandt verdens cykelsportsfans. Dertil kommer, at Alpe d'Huez regelmæssigt har været en del af Tour de France og scene for mange uforglemmelige øjeblikke. Nok især derfor kommer motionscyklister fra hele verden hele sommeren hertil for selv at prøve kræfter med den 14 km lange vej til toppen med 21 hårnålesving og en gennemsnitlig stigning på 8 procent. 

Det er dog ikke kun den krævende vej til toppen, som trækker friluftsentusiaster til Alpe d'Huez i sommerhalvåret. Den smukke natur og de charmerende byer i de sydlige Alper  byder på mange mulligheder for hele familien.

 

Læs mere om Alpe d'Huez

Kort

Hoteller