Om Lyon

Rejser til Lyon

Hovedstaden i Rhône-Alpes regionen er kendt for sin gastronomi og er en historisk by med et levende kulturliv. Blandt andet er Lyon filmens fødeby. Byen er landets tredjestørste, og centrum i Frankrigs næststørste urbane område. Med egen lufthavn er Lyon nem at nå til fra Skandinavien.

Lyon er hjemsted for mange store navne i historien, står denne stolte by som en bastion for Frankrig. Som så mange andre byer rundt i Europa, blev Lyon grundlagt af romerne. Sidenhen har byen oplevet en lang række seværdigheder og lige siden antikken, været en by af enorm betydning. Byen er i nyere tid kendt for et enormt antal film som er blevet optaget i byen. Film Som Gladiator, Ringenes Herre, Harry Potter og mange hundrede andre. Det er her hvor det hele sker, det er her hvor de store stjerner kommer for at optage de store film, så det er ikke helt utænkeligt at muligvis spotte en kendis her og der. Udover at være en velfotograferet by så er byen også den 3. største i Frankrig med godt 1,5 millioner indbygger. Byen er enorm og det gør også at dette er en by på farten. Shopping, underholdning og generelt nattelivet er boomende aktiviteter i byen, så det skulle være lige godt umuligt at kede sig i en by som dette, der vil altid være noget spændende at se. Vi anbefaler man pakker tasken fornuftigt, eftersom vejret hverken er enormt koldt eller enormt varmt, men meget mildt og behageligt.

Inspiration og fakta

Den Romantiske, gamle, centrale, franske, storby Lyon byder på en luksuriøs og fantastisk storby ferie i de bedste omgivelser.  Den franske storby Lyon kan byde på en ferie i højeste gear. Som så mange andre storbyer er Lyon lige så travlt og fyldt af liv, som den hyggelig og rolig. Det unikke ved få storbyer er at være i stand til at repræsentere begge ender af spektrummet af beskæftigelse. Lyon er et af disse byer hvor man kan opleve den enorme energi på gaden. Folk der skal på arbejde, folk der er på arbejde og folk der shopper efter næste weekends nye kjole. Det er en by hvor bylivet er i bevægelse. Hvor natklubberne er åbne hele natten og hvor livet fejres i største pomp og pragt. Men det er også en by hvor hvis man forvirrer sig ind på en lille gade, væk fra de store forretningsgader, kan man finde hyggelige små specialforretninger, og caféer. Butikker fyldt med antik og sjove udvalg. Sæt dig på en fortovs café og få serveret en café latte, og nyde bylivet summer i baggrunden. Gå på sightseeing og se bl.a. se den smukke basilika, Basilique Notre Dame de Fourvière, den gamle Gothiske kirke Saint-Jean eller Musée des Beaux Arts, museet med fin kunst.

Hyggelige kvarterer

Mange steder kan man stadig se spor efter byens grundlæggere, romerne. Byens midte, der af UNESCO er udnævnt til en del af verdens kulturarv, emmer af arkitektur, der vidner om historiens vingesus. Lyon er fyldt med hyggelige kvarterer, hvor nye oplevelser dukker frem for den besøgende, der tør lade sig fare lidt vild og gå rundt på må og få. Bymidten, der er den mest interessante del, er nem at komme rundt i til fods. Desuden har byen et offentligt transportsystem, der går for at være et af de mest effektive i landet.

Traboules

Lyon er berømt for sine Traboules, der bedst kan oversættes som en slags passager eller trappegange. De første stammer helt tilbage til det fjerde århundrede, og gjorde det nemt for beboerne tæt på Sâonefloden at komme til vandet og hjem igen. Gangene blev også brugt af silkehandlerne til at komme fra deres værksteder til markedspladserne for foden af bakkerne. Der findes Traboulesandre steder i Frankrig, men ikke i samme koncentration og med lige stor variation i udformningen. Mere end 40 af disse passager er åbne for offentligheden og de er en stor turistattraktion.

Årets fest

To af Lyons mest berømte indbyggere, filmens fædre, brødrene Lumière, har givet navn til årets store fest: Fête des Lumières. Lumière betyder lys på fransk, og netop lys er hovedtemaet i det fire dage lange absolutte højdepunkt omkring den 8. december. Byen bades i lys. Små lys overalt i private vinduer og professionelle lysshows indhyller byens store bygninger, kirker og pladser. Det er et absolut must, at opleve hvis man er i regionen i starten af december.

Gastronomi

Lyon kaldes af mange for verdens gastronomiske hovedstad, og byen emmer da også af bordets glæder. Med et opland, der producerer et hav af landbrugsprodukter, har Lyon en baghave fyldt med lækkerier. Der er et stort udvalg af restauranter, der spænder fra det internationale og etniske til regionale køkkener. Øverst på podiet står Paul Bocuse, der som levende legende inkarnerer det franske køkkens internationale dominans gennem de seneste knap 100 år. Hans restauranter er valfartssteder for gastronomer fra hele verden. Men resten af Lyons restaurationsliv kan også følge med, og priserne er rimelige. Prøv for eksempel morgenmad ved en af de mange hyggelige caféer i den gamle bydel. Der får man den lækreste kop kaffe med den obligatoriske croissant til.
 

Læs mere om Lyon

Hoteller

Områder og byer

Alle områder og byer i Rhône-Alpes