Rejser til Grækenland

Grækenland er kendt og elsket blandt mange danskere for de mange fremragende feriesteder. Over dem alle knejser legenden Kreta, men også andre ferieøer som Korfu, Rhodos, Mykonos og Santorini er at regne blandt nogle af Europas bedste og mest besøgte feriedestinationer. Og hvorfor er det så, at de er så populære? Det kan der være mange bud på, men først og fremmest er vejret i det græske øhav bare noget af det bedste, man kan forestille sig. Læg dertil en smuk og frodig natur, venlige mennesker og fornuftige priser, og du har opskriften på en succes.

Når man rejser til Grækenland foregår det af gode grunde altid med fly. Du kan rejse til landet, som officielt faktisk hedder “Den Hellenske Republik” med fly fra Billund, Aalborg, København og Hamburg ved at bruge søgemaskinen hos Hideaways. Her finder du en række håndplukkede og nøje udvalgte hoteller og ferieboliger i Grækenland, som du kan kombinere med rutefly fra Danmark – og endda en lejebil på stedet. Det hele samles i en pakkerejse, så du er sikret af den danske Rejsegaranti. Læs mere på hideaways.dk/graekeland

Også det græske fastland byder på mange store oplevelser. Særligt kan nævnes den utrolige hovedstad Athen med den olympiske historie og seværdigheder som Akropolis og Lykabettos. Læg dertil Peloponnes-halvøen med Mykene og masser af romerske og græske ruiner, samt naturligvis Korinth-kanalen, så har du en storbyferie med mulighed for talrige udflugter ud i landskabet.

Kykladerne

Kykladerne i Grækenland ligger lige i hjertet af det ægæiske hav og består af 140 øer, hvoraf dog kun de 24 er beboede. Skal du på ferie i Grækenland og overvejer en ferie med ø-hop så er Kykladerne oplagt. For at lære de ubeboede øer at kende skal du være en god svømmer, vandrer eller roer. Andre der rejser til Grækenland kan dase på de dejlige strande, øde eller ej, velordnede eller ej, feste og danse i de smarte barer og klubber og tilmed komme tæt på den traditionelle kultur med dens højtider. Jo længere ferie du har, jo bedre. så helt som en pirat fra gamle dage (og pirater har altid været en del af kykladernes historie) kan du sejle rundt i det ægæiske hav – og helt i overensstemmelse med den gamle tradition – tage på ø-hop. men glem bare ikke at tage en let vindjakke eller trøje med, da vindene kan blive stærke om sommeren og særligt i august. Da vi rejset til Kykladerne på vores sidste ferie i Grækenland besøgte vi øerne Mykonos, Ios, Syros og Paros.

Dodekaneserne

Dodekaneserne kaldes også Grækenlands polynesien og navnet dodekaneserne betyder på græsk de 12 øer, men når du tæller dem, er der faktisk 181, men kun 18 er dog beboede. Mange af de øde øer er mindst lige så spændende, og besøges sjælent af turister. Fra de stemningsfulde havnebyer på Rhodos, Kos, Patmos og Astypalaia til de smuldrende, men stadig værdige nyklassicistiske palæer på Symi, Chalki og Kastellorio, fra de flotte strande og smarte hoteller til de helt uberørte steder på Karpathos og Nisyros er det næsten for meget af det gode. Hvorfor rejse hele vejen til Polynesien? Du kan få alt det ø-liv, du ønsker dig, lige her i europas sydøstlige hjørne, i Grækenland.

Turistkontor

Grækenland er stadig et perfekt rejsemål, hvis man bare har lyst til at slappe af og lade batterierne op. Men der er også et væld af aktiviteter og seværdigheder hvis man ønsker at have en mere aktiv ferie.

Grækenlands officielle turistbureaus hjemmeside giver et udmærket overblik over Grækenlands forskellige regioner, og deres seværdigheder.

Ved hjælp af et interaktivt kort kan du få et godt overblik over hvilke byer, naturparker osv. der er lige præcis på din destination.

Der er også nogle få men gode praktiske råd om at rejse i Grækenland.

Hjemmesiden er på engelsk