Om Ixia

Rejser til Ixia

Ixia har en palmeformet strand, der former sig rundt om den smukke Ixia bugt og er et hit blandt windsurfere og familier på udkig efter en god dag ved stranden. En attraktiv havnefronts-promenade fører dig hele vejen langs kysten til den historiske Rhodos by, som er øens hovedstad.

Ixia har alt, hvad du behøver af butikker, restauranter og barer - og hvis du får brug for lidt adpredelse eller variation, kan du tage på en tur til nærliggende Rhodos by eller Faliraki.

Oplev Rhodos med Signatours Rejser, vi er specialister i rejser til Ixia og andre rejsemål på øen hvor du bor på nøje udvalgte hoteller og ferieboliger på din rejse. Du kan vælge blot at bestille dit hotelophold hvis du selv vil arrangere rejsen til Ixia, eller få fuld tryghed ved at booke en pakkerejse inkl. fly og hotel. Ønsker du en lejebil til rådighed kan du naturligvis også bestille en sådan, eller en transfer fra lufthavnen t/r til dit hotel eller ferielejlighed. Der findes flere direkte flyruter til Rhodos i perioden fra april til oktober, og mange muligheder med en enkelt mellemlandning. Du finder aktuelle informationer om flyselskaber, afrejsedage osv. online når du søger priser på din rejse. 

Seværdigheder

Besøg gamle ruiner

I bakkerne bag Ixia kan du opleve nogle af de ældste ruiner på Rhodos. Besøg f.eks. Filerimos-bakken med det gamle doriske tempel, som blev bygget for at ære den græske gud Zeus og gudinden Athena. Bakken er også hjemsted for et gotisk kloster fra det 15. århundrede, en underjordisk kirke fra det 14. århundrede og ruinerne af den gamle by Ialyssos. Det er en hel del historie på ét sted! Du får også en fantastisk panoramaudsigt over kysten nedenfor.

Dagstur til Rhodos by

Med øens hovedstad, Rhodos by, mindre end 10 km væk, ville det næsten være en forbrydelse ikke at aflægge den et besøg. Det er en fascinerende by, der blander gammelt og nyt. Den velbevarede gamle bydel er fyldt med maleriske gader, der snor sig forbi store historiske seværdigheder, såsom Ridder-paladset. Det naturskønne havneområde er spækket med barer, restauranter og butikker, og den livlige strand er et populært sted at slappe af og bade. Besøg også det tyrkiske kvarter med dets farverige markeder og butikker. Om natten har byen et summende natteliv med trendy barer og klubber.

Faliraki Water Park

Hvis du tager en tur til østkysten af øen og festbyen Faliraki, vil du støde på Europas største vandland, Faliraki Water Park. Du vil finde masser af underholdning her for alle aldre - og sikkerheden er i top med livreddere, der overvåger parkens aktiviteter. Når du bliver sulten, er der et godt valg af butikker og caféer at vælge imellem. 

Ixias strande

Den 2 km lange strand ved Ixia er en del af en længere strækning med strande, der løber hele vejen langs kysten til Rhodos by. Med dens livlige strandpromenade fyldt med strandcafeer og tavernaer har den alt, hvad du behøver for at tilbringe en hel dag i selskab med sol, hav og sand. Der er adgang til solsenge og parasoller, og stranden har en smuk udsigt, der rækker helt til bjergene i Tyrkiet.

Spisesteder

Ixia har et stort udvalg af restauranter, fra familiedrevne tavernaer, der serverer ægte græsk mad til moderne pizzeriaer og burgerbarer. Promenaden har nogle af de bedste fiske- og skaldyrs-menuer i byen, og de fleste steder har en afslappet, jordnær stemning. Hvis du ønsker et bredere udvalg af spisesteder, bør du tage til Ialyssos og eller Rhodos by.

Nærliggende byer

Ialyssos

Ixias nabo, Ialyssos, er den næststørste by på øen og har en afslappet moderne strand med mange faciliteter, der inkluderer alt fra vandsports-aktiviteter til afslappende strandbarer. Byen har også en gammel bydel og er et godt sted at spise ude med snesevis af græske tavernaer at vælge imellem. Du kan slentre langs kysten fra Ixia til Ialyssos, da de ligger mindre end 3 km fra hinanden.

Kremasti

Ixias nabo på den modsatte side er den smukke by Kremasti, der ligger kun 2 km væk. Byen er fyldt med græsk charme og har en af de bedste strande på Rhodos - en smuk, 10 kilometer lang strækning med masser af steder, hvor du kan dyrke forskellige slags vandsport, men også nogle rolige, afsondrede steder, hvor du kan bade i ro og fred.

Pastida

Hvis du kan rive dig løs fra kysten for en stund, er den indre del af øen bestemt et besøg værd. Kun 10 minutters kørsel inde på øen finder du den traditionelle landsby Pastida, som med sit rolige tempo og afslappede indstilling til livet er det perfekte sted at nyde lidt sol og finde lidt fred og ro. Byen har smukke, landlige omgivelser, der indbyder til en tur rundt med kameraet.

Læs mere om Ixia

Kort

Hoteller

Områder og byer

Alle områder og byer på Rhodos