Om Grønland

Rejser til grønland

Rejs til Grønland og oplev en helt speciel verden. Her langt mod nord byder denne arktiske verden på oplevelser, som man ikke finder noget andet sted på Jorden. Kom tæt på isbjerge i alle mulige former og størrelser, og oplev den enorme indlandsis. Her er bl.a. også mulighed for at se store hvaler og hvalroser i storslåede omgivelser.

Verdens største ø

Grønland er verdens største ø, hvoraf størstedelen er dækket af is. Kap Morris Jesup på den nordligste spids af Grønland er det nordligst beliggende landområde i verden kun ca 730 km fra nordpolen. Kap Farvel 2670 km syd for er Grønlands sydligste punkt.

Indlandsisen, som dækker størstedelen af Grønland, er op til 3 km tyk. Grønlands befolkning på knap 57.000 mennesker lever derfor langs de isfrie kyststrækninger, og først og fremmest i Vestgrønland.

Store naturoplevelser 

Naturen i Grønland er barsk, men også utrolig smuk. De rigelige snemængder skaber perfekte betingelser for f.eks. hundeslædeture og krydstogter ind og ud af Grønlands mange fjorde med småøer og isbjerge. Der er også gode muligheder for at opleve indlandsisen tæt på, et imponerende naturfænomen uden sidestykke. Dyrelivet skuffer heller ikke på Grønland, og du kan således opleve hvaler, sæler og fugle.

Der er kun få veje på Grønland, og transport er derfor dyr. Men en bådtur langs kysten eller en tur med helikopter er for de fleste alle pengene værd, når de storslåede bjerglandskaber og gletsjere kommer til syne.

Sommer og vinter

Der er ikke nogen dårlig årstid at rejse til Grønland, men man vil opleve at landet ændrer karakter i løbet af året. Den største forskel er selvfølgelig den lave temperatur og sneen om vinteren. Der er dog hele året masser af aktiviteter og oplevelser på Grønland. Om sommeren er der gode muligheder for at tage på vandretur i fjeldet og opleve hvordan den arktiske natur kommer til live med blomstrende urter, og smeltevandsbække der slukker ens tørst med dejligt køligt vand. Det er bl.a. også i sommersæsonen, at der er gode muligheder for at tage på fisketure og hvalsafarier.

Vinteren i Grønland byder også på helt unikke oplevelser. Tag f.eks. på tur med hundeslæde på kortere eller længere ture op til flere dage med overnatning i telt. Om vinteren er der også gode chancer for at opleve nordlys i Grønland.

Turistinformation

En rejse til Grønland er en mulighed for at opleve en enestående arktisk natur, og udvalget af aktiviteter er stort, få gode råd og rejsetips hos Grønlands turistkontor som på deres hjemmeside har gode beskrivelser af nogle af de naturoplevelser der venter på verdens største ø. Turistbureauet tilbyder også en masse information om Grønlands unikke, arktiske kultur.

Læs mere om Grønland

Hoteller