Rejser til Indien

Store variationer når du rejser i Indien

Indien er cirka 70 gange større end Danmark, og har en overvejende hinduistisk befolkning på næsten 1,2 milliarder. Indien har det hele, bjerge, ørkener, jungler og strande. Mod nord afgrænses landet af de sneklædte Himalayabjerge, som er verdens højeste bjergkæde. De store floder som løber gennem Indien udspringer i disse bjerge.

Med en evne til at inspirere, frustrere og forvirre på én gang, præsenterer Indien et ekstraordinært spektrum af oplevelser for alle rejsende. Inde i byerne vil man finde et hektisk miljø med gadekøkkener, motorcykler og et livligt folkefærd. Indien kan dog også byde på jungle, ørken, vidunderligt dyreliv og flotte sandstrande.

Oplevelser og seværdigheder

I betragtning af Indiens størrelse og store geografiske variation er det måske ikke overraskende også et land med mange store attraktioner inden for både natur og kultur. Her kan du se et lille udpluk.

Indiens mange kulture

Indiens store befolkning er en rig blanding af forskellige kulturer og traditioner, og landet har ikke som sådan én fælles indisk kultur men er snarere kendetegnet ved at have en af verdens mest sammensatte befolkninger. Indien har således også 22 officielt anerkendte sprog, plus et utal af mindre sprog der tales lokalt. Godt 40% af befolkningen taler hindi, og engelsk tales ofte i de store byer og ved andre turistdestinationer. Selvom du som vesterlænding ofte vil blive mødt af ivrige gadesælgere, er inderne generelt et venligt folk som gerne hjælper med råd og vejledning til turister. Næsten lige meget hvor man befinder sig i Indien, vil man opleve et samfund hvor mange forskellige religioner og folkeslag lever side om side. Dette afspejler sig også i et tilsvarende rigt kulturliv. I Indien kan du besøge ældgamle templer og monumenter, som både i alder og omfang vil imponere enhver, eller opleve festivaller og religiøse ceremonier med tusindårige rødder.

Taj Mahal er nok en af verdens smukkeste bygningsværker, og står højt på listen over store kulturoplevelser i Indien. Dette nordindiske mausoleum fra 1600-tallet er på UNESCOs verdensarvsliste, og tiltrækker selvfølgelig mange turister. Men besøger du stedet i den tidlige morgenstund, kan du nyde stilheden og se hvordan det bløde morgenlys bader bygningens marmor i forskellige farver.

En anden historisk hovedattraktion i Indien er ruinbyen Vijayanagar, også kendt som Hampi. Dette var engang en hinduistisk hovedstad indtil den i det 16 århundrede blev ødelagt under en 6 måneders muslimsk besættelse. På sin tid var det en af verdens største byer med omkring 500.000 indbyggere. Den gamle by er rig på rester af templer og paladser.

Strandferie i Indien

Indien har måske den største variation af strande for noget land i verden. Her kan man finde stille laguner og bugter, barske kyster med store bølger, strande med lavasten eller fint gyldent sand, Indien har det hele. Ved kysten kan du dykke og dyrke alle former for vandsport eller bare slappe af. En af de kendte strande er Palolem, som ligger i den sydlige del af Goa. Denne bugt med gyldent sand og palmetræer er tæt på forestillingen om den perfekte strand.

Naturen

Indien har mere end 70 nationalparker og hundredvis af andre naturreservater. Der er derfor et væld af muligheder for at opleve f.eks. den indiske elefant, kameler eller tigre. Det er en stor oplevelse at opleve dyr i deres naturlige omgivelser. Besøg f.eks. Kaziranga National Park, hvor der er gode chancer for at se både elefanter og det sjældne Indiske næsehorn.

Foto fra Indien – inspiration til din rejse

Den indiske kultur er på ingen måde lig med den vi kender fra Danmark eller norden. Indien er kendt for deres krydderier og du må ikke tage til Indien uden at smage på deres vidunderlige mad. På en kulturrejse til Indien kan vi kun anbefale at du tager forbi det storslåede Taj Mahal, som forbløffer enhver besøgende. Få inspiration til din næste rejse til Indien

Turistinformation

Indiens turistministerium har på deres hjemmeside en imponerende mængde oplysninger om de forskellige områder af Indien. På hjemmesiden kan du udvælge forskellige temaer og f.eks. se alt om ørkener i Indien. Hjemmesiden er måske nok en smule overvældende i kraft af sine mange informationer, men alligevel et besøg værd for at få et indtryk af hvad der venter en på en rejse i Indien.