Rejser til Indonesien

Indonesien ligger midt mellem Australien og det asiatiske fastland. Der bor cirka 240 millioner mennesker i landet, hvilket set efter folketal gør det til verdens fjerdestørste land (efter Kina, Indien og USA).

Ligesom Indonesien er rig på unik flora og fauna, har Indonesien også en stor etnisk variation. Her finder man både moderne bymennesker i storbyer, og isolerede stammefolk på små øer. Der er i Indonesien mere end 300 forskellige etniske grupper, og har verdens største muslimske befolkning.

Det indonesiske ørige

Indonesien består af næsten 18.000 øer, hvoraf det anslås at omkring 6000 er beboet. Der er seks større øer: Sumatra, Java, Sulawesi, Bali, Kalimantan og Irian Jaya, som udgør størstedelen af landet arealmæssigt. To øer deles med andre lande, således er Kalimantan nok bedre kendt under navnet Borneo, og deles med Malaysia og Brunei. Øen Ny Guinea er delt i den indonesiske del af øen, Papua, og den selvstændige vestlige del Papua Ny Guinea.

Højdepunkter i Indonesien

Indonesien har flere aktive vulkaner end noget andet land, og nogle af disse er forholdsvist let tilgængelige for turister. Man kan f.eks. relativt let bestige den 1700 meter høje Mount Batur på Bali, for at se solopgangen i fantastiske omgivelser.

Udover regnskov og vulkaner er Indonesien også kendt for sine smukke strande og nogle af verdens bedste forhold for dykning. For ikke at forglemme de mange kulturelle seværdigheder og gastronomiske oplevelser der venter i dette kæmpe ørige.