Om Jamaica

Rejser til Jamaica

Jamaica er indbegrebet af et tropisk ø-paradis med høj himmel, turkisblåt vand, masser af sol og varme, hvide sandstrande, reggaemusik og en tiltalende og afslappet atmosfære. Jamaica er berømt for de paradisiske strande, det pulserende natteliv, den søde rom og den enestående musikkultur. Øen er ikke større end, at den kan udforskes i bil, og der er aldrig langt mellem seværdighederne. Jamaica er godt halvanden gange så stor som Sjælland.

Historiske Kingston

Det naturlige sted at starte udforskningen af Jamaica er i den legendariske hovedstad Kingston. Byen har næsten en million indbyggere, og er den største engelsktalende by syd for USA i og omkring Amerika.

Kingston er berømt for sit pulserende natteliv, hvor der er gode muligheder for at opleve øens rige musikliv. Og her er masser af live koncerter. Vær opmærksom på, at der er farlige områder i Kingston, og det anbefales ikke at bevæge sig alene rundt til fods om natten.

Kingston har et herligt vejrlig og et dejligt klima. Så kom ud og nyd de dejlige parker i byen. Mest berømt er nok Hope Gardens, som er landets største botaniske have. En stor seværdighed for alle, der interesserer sig for naturen. Her er masser af tropiske arter. Der ligger også en zoologisk have her.

En anden - mere historisk betydningsfuld - park er Emancipation Park, hvor du blandt andet kan se en berømt statue af kunstneren Laura Facey-Cooper, der symboliserer ophævelsen af slaveriet på øen.

Oracabessa - hvor James Bond blev til

Oracabessa er en lille by på Jamaicas nordlige kyst med en helt særlig historie. Det var her Christopher Columbus gik i land i 1502. Sidenhen har byens særlige lys tiltrukket mange kunstnere og musikere.

Omgivelserne er ualmindeligt smukke ved Oracabessa, og det var her James Bond-forfatteren Ian Fleming boede, mens han skrev de nu berømte og filmatiserede romaner. En af de lækreste strande i området hedder da også James Bond Beach.

Få smag for det caribiske køkken

Jamaica har også sin helt egen kogekunst, som naturligvis får stor inspiration fra de øvrige caribiske øer. Maden på Jamaica nyder også godt af de mange friske fisk, der landes på øen hver dag.

Den caribiske mad kombinerer det bedste fra de afrikanske, europæiske og amerikanske kulinariske traditioner. Det giver en vidunderlig sammensat kost, som er rig på fisk, ris og masser af tropiske frugter.

Oplevelsen bliver kun endnu større, hvis maden nydes på en af de mange restauranter med havudsigt, mens solen går ned og horisonten gløder.

Læs mere om Jamaica

Hoteller