Om Japan

Japan er et land hvor man oplever mødet mellem fortid og fremtid. Her ser man smukke haver og templer omgivet af høje moderne bygninger, og som rejsende vil man til stadighed overraskes over sådanne kontraster.

Hvordan bestiller jeg en billig rejse til Japan

Japan er et af flere nye rejsemål du snart kan rejse til med Signatours. Tilmeld dig nyhedsbrevet eller følg med på de sociale medier og vær blandt de første til at få besked når vi åbner op for billige rejser til Japan.

Japan - et ørige

Japan er knap ni gange større end Danmark, og består af fire hovedøer omgivet af mere end 4000 mindre øer. Japan har høje bjerge, vulkaner, en smuk kystlinie og overraskende meget skov. Faktisk er totredjedele af landet skovdækket.

Befolkning

Japan har en meget homogen befolkning med kun mindre minoritetsgrupper, hvoraf koreanere udgør den største med omkring 1 million mennesker. Japans samlede befolkning er på over 126 millioner, hvoraf størstedelen bor i tæt befolkede byer. I Tokyo, Japans hovedstad, bor der omkring 12 millioner mennesker, hvis man tæller de omgivende forstæder med. Japansk er det eneste officielle sprog i landet, men der undervises i engelsk i skolen, og de fleste forstår det således i et vist omfang.

Seværdigheder og oplevelser

I solens rige kan du opleve templer, slotte, haver og skyskrabere side om side. Med et af verdens bedste transport systemer i Japan kommer du nemt og hurtigt rundt til attraktionerne.

Naturen

Bjerget Fuji er det højeste bjerg i Japan, og verdenskendt som symbolet for Japan. Bjerget er en aktiv vulkan med en karakteristisk kegleform, risikoen for udbrud vurderes dog som lav. Fuji bjerget har været helligt siden gammel tid. I dag er det populært at bestige bjerget for at nyde solopgangen, men man kan også nyde bjerget uden at nå helt til toppen.

Kulturen

Japan er Karaokens fødested, og man finder Karaoke-barer i næsten alle japanske byer. De flest større steder har også engelske sange i kataloget. Baseball er en af Japans mest populære sportsgrene, og har nok en af verdens stærkeste ligaer uden for USA. Er man interesseret i baseball, er et besøg i Japan således en god mulighed for at se en kamp i en liga, der har produceret nogle af verdens bedste spillere.

Rejser man til Japan i foråret, vil man fra sidst i marts til starten af maj se at japanerne flokkes i parkerne for feste under de blomstrende kirsebærtræer. Denne faste tradition kaldes Hanamu, og er mange hundrede år gammel. Det nøjagtige tidspunkt for træernes blomstring står højt på japanernes dagsorden i disse måneder, da træerne kun blomstrer i en til to uger.

Turistinformation

Det officielle turistbureau for Japan har på sin hjemmeside en vifte af informationer til rejsende i Japan, hjemmesiden har f.eks. en oversigt over attraktioner der er sæsonafhængige såsom de blomstrende kirsebærtræer. Men der er også en lang praktiske råd, som kan være gode at studere inden man ankommer til Japan.

Læs mere om Japan

Hoteller