Om Kenya

Kenya nyder mange solskinstimer og en tropisk kystlinje, som strækker sig langs med de enorme afrikanske savanner.

Nationalparkerne i Kenya

De mest populære seværdigheder i Kenya er de mange vidunderlige nationalparker. De mest populære er Masai Mara National Reserve, som er en enorm park, der grænser op til Serengeti og som har et rigt dyreliv med gnuer, løver, elefanter, bøfler, zebraer, forskellige antiloper og flodheste. Andre vigtige safariparker i Kenya er Amboseli National Park, som kan prale af sin helt egen vifte af dyreliv, herunder store flokke af elefanter. For dem som ønsker en mere rolig oplevelse væk fra folkemængderne i Kenya, kan det anbefales at tage en tur til Kakamega Forest Reserve. Her kan man i fredelige omgivelser observere dyrelivet, som blandt andet tæller rødhalede aber, sorte og hvide colobusaber og blå aber. I Marsabit National Park and Reserve kan man opleve løver, leoparder, geparder, elefanter, næsehorn, bøfler, vortesvin, zebraer, giraffer, hyæner og gazeller. Eller man kan besøge Aberdare National Park, hvor man kan opleve sorte leoparder, elefanter, næsehorn og bongo-antiloper.

Nairobi - de bedste hoteller og restauranter i Kenya

I hovedstaden Nairobi finder man de bedste hoteller og de fineste restauranter, hvilket gør byen til den ideelle base, hvorfra man kan begive sig ud til Kenyas øvrige regioner. Nairobi har et interessant natteliv, som byder på barer og caféer for enhver smag. Seværdigheder i Nairobi omfatter det fremragende Nationalmuseum, Slangemuseet og de interessante Nationale Arkiver.

Fine sandstrande ved Mombasa

Kenyas anden store by, Mombasa, byder på det berømte Fort Jesus, som med sine enorme vægge omkranser så stort et område, at det nærmere ligner en befæstet by end et egentligt fort. Her i nærheden finder man adskillige fine sandstrande.

Afslapning på Lamu

Lidt ud fra kysten finder man den interessante og middelalderlige ø, Lamu, som man kan nå med båd fra Mokowe. Øen giver en forfriskende og afslappende pause fra folkemængderne i Nairobi og Mombasa. Seværdighederne her på øen tæller flere enestående eksempler på traditionel arkitektur, og Lamumuseet og Swahili House Museum, som man finder må den velrenommerede havnefront.

Flyforbindelser til Kenya

I Nairobis internationale lufthavn, Jomo Kenyatta, finder man mange forbindelser fra Kenya til europæiske og amerikanske byer, og der findes ligeledes regelmæssig og pålidelig transport til Nairobis centrum.

Turistinformation

I Kenya kan man opleve Afrikas store dyr på nærmeste hold på savannen, gamle kulturer der ikke har ændret sig i århundreder, bjerge med sne på toppen, uberørte strande og urskove. Det er svært at finde andre lande, der kan tilbyde et så varieret udbud af seværdigheder og aktiviteter som i Kenya. På hjemmesiden for det officielle turistbureau i Kenya, kan du læse meget mere om alt dette, og du finder også en række praktiske informationer om rejser til Kenya.

 

Læs mere om Kenya

Hoteller