Om Shanghai

Rejser til Shanghai

Kinas største by er godt i gang med at indtage rollen som landets og et af verdens vigtigste handels- og finanscentre. Men byen har også masser af spændende oplevelser for turister.

Shanghais er først i nyere tid blevet til en storby, og på gamle kinesiske kort findes den ofte slet ikke. Det var således først efter afslutningen på opiumskrigen i 1842, at Shanghai i kraft af sin strategiske placering ved Yangtze-flodens munding indtog rollen som en vigtig handels-, industri- og finansby. I en længere periode efter kommunisternes overtagelse af magten i 1949, blev byen skubbet i baggrunden. Først efter de økonomiske reformer i 1990, blev der for alvor igen åbnet op for investeringer i byen, og det blev Kinas erklærede politik, at Shanghai påny skal genindtage pladsen som Kinas handels- og finanscenter.

Kina største by

I dag er Shanghai en ægte metropol, som ifølge seneste folketælling har 23 millioner indbyggere. Omkring 40 % af byens indbyggere udgøres af 'migrant workers', som kommer til Shanghai fra Kinas landområder for at finde arbejde. Det estimeres ud fra de tidligere folketællinger, at byen får over 600.000 nye indbyggere hvert år, hvilket giver Shanghai en befolkningsvækst der overgår f.eks. Beijings.

Shanghai for turister

Shanghai tiltrækker selvsagt mange erhvervsfolk fra hele verden, men byen er også blevet et yndet rejsemål for turister. Her finder man et fascinerende kulturmøde mellem øst og vest, og mellem nyt og gammelt.

Et af de steder hvor kontrasten mellem det traditionelle og det moderne Kina illustreres bedst er ved 'The Bund', som er et område i Huangpu distriktet i det centrale Shanghai. Her står charmerende gamle koloniale bygninger langs den vestlige bred af Huangpu floden og spejler sig i de moderne skyskrabere på modsatte bred. The Bund var det ganmle Shanghais forretningscentrum, og hjertet i handlen mellem øst og vest. Udover arkitektur-seværdigheder er det også her man i dag finder de nyeste og mest fashionable modebutikker og restauranter.

Shanghai er uden tvivl Kinas førende inden for mode, design og kunst, og også stedet for spændende gourmet-oplevelser og shopping.

Tehuse og templer 

Når du har fået dækket dit behov for shopping og skyskrabere, kan du slappe af med en kop te i et af byens mange tehuse. Dernæst kan du tage ud til Jinshan Donglin templet, som ligger i Shanghais sydvestlige forstæder. Templets historie går mere end 700 år tilbage, og er et storslået syn.

Hvornår skal jeg rejse til Shanghai?

Shanghai har et subtropisk klima, og midt på sommeren kan det blive ret varmt (35 grader) og fugtigt. Det mest behagelige tidspunkt at besøge området er som regel i foråret, selvom det vejret kan være omskifteligt, og efteråret som ofte er tørt og solrigt. Læs mere om storbyrejser til Kina og andre lande.

Læs mere om Shanghai

Hoteller