Om Split

Rejser til Split

Split - Kroatiens andenstørste by og Dalmatiens største - er en af Adriaterhavets smukkeste byer og byder desuden på et unikt antikt palads fra romertiden, fremragende strande, en lækker middelhavs-gastronomi og et mildt klima. Ja, kort sagt er Split et rejsemål der har det hele....

Rejser du til Split i Kroatien med Signatours, kan du vælge mellem nøje udvalgte hoteller og ferielejligheder, der alle har gode anmeldelser. Du kan rejse til Split fra alle lufthavne i Danmark, og vi tilbyder altid fuld valgfrihed, både når det gælder afrejsedage og rejselængde. De fleste gæster besøger Split i sommerhalvåret fra april til september, men byen er også et godt bud på et rejsemål til en storbyferie i efteråret eller det tidlige forår.

Pakkerejse eller kun hotel?

Vælg selv om du vil booke en pakkerejse eller blot hotelophold. Bestiller du din rejse til Split som en samlet pakke inkl. fly og hotel, er du naturligvis dækket af pakkerejseloven og rejsegaranti. Til din pakkerejse kan du nemt tilføje en lejebil, der står klar til dig ved ankomsten til Split lufthavn eller transport  (transfer) tur/retur fra lufthavnen til dit hotel.

Bestil din rejse til Kroatien online og få den billigste pris!

Det er både nemt, trygt og ikke mindst billigt at bestille din rejse til Split online. Du finder altid aktuelle informationer om flyafgange i søgemaskinen, som også sammenligner priser fra alle flyselskaber og hoteller dagligt, så du altid er sikker på at få den billigste pris på din rejse. Ønsker du ikke at booke din ferie online, eller vil du kombinere rejsen til Split med andre rejsemål og destinationer i Kroatien, er du altid velkommen til at kontakte os.

Derfor skal du holde ferie i Split

Der er mange gode grunde til at vælge Split som rejsemål til din næste ferie. Det er ikke kun stolthed eller et udslag af overdreven lokalpatriotisme, når mange lokale indbyggere i Split hævder, at deres by er en af verdens smukkeste; for næsten en ligeså stor andel af de tusindvis af udenlandske og kroatiske feriegæster, der bliver ved med år efter år trofast at vende tilbage til byen på Adriaterhavets østlige kyst, hævder - uden at blinke med øjnene - det samme.

Adriaterhavets perle

I virkeligheden kunne byen, der ikke bare er Dalmatiens økonomiske, kulturelle og politiske centrum, men også en af Adriaterhavets vigtigste havnebyer, med ligeså stor ret som sin dalmatiske søster, Dubrovnik, fortjene øgenavnet "Adriaterhavets perle" med dens unikke blanding af historiske monumenter, indbydende strande og maleriske kystpromenader, der med den smukke placering på en halvø rækker ud i det azurblå Adriaterhav.

En by fuld af historie og seværdigheder

Byens unikke blanding af græsk, romersk, venetiansk, byzantinsk, fransk og habsburgsk arv, som forlener den med mangfoldige historiske lag af stor arkitektonisk skønhed, fik i 1979 Unesco til at erklære dens historiske centrum, og dens berømte antikke romerske palads, Diocletianova Palaca, for kulturel verdensarv. 

Diocletianova paladset blev bygget af den romerske kejser Diocletian i slutningen af 200-tallet efter Kristus og omslutter i stor udstrækning den gamle del af byen med et svimlende areal på omkring 30.000 kvadratmeter, hvilket gør den et af de største bevarede romerske bygningsværker i verden. Det relativt velbevarede palads er ikke bare byens suverænt mest besøgte attraktion, men også en af de mest værdifulde antikke bygninger ved Adriatherhavets kyst og i Kroatien som helhed.

Blandt byens andre store historiske  og kuturelle seværdigheder finder du katedralen Sankt Duje fra det 13. århundrede med sit 57 meter høje klokketårn, der sammen med paladset er blevet et vartegn for byen; Jupiter-templet, der historisk set var ét af tre templer i byen, hvoraf de to andre var dedikeret  Venus og Cybele; Cindro-paladset, et smukt barok-palads fra det syttende århundrede; og Peristyle torv, der ligger lige foran katedralen og som er byens mest populære plads.

En anden populær plads i Split er Prokurativa-pladsen, som er omgivet af søjlegange på tre af siderne og er åbnet mod havet på den fjerde side. Pladsen kommer især til live om sommeren, når byen afholder sine berømte musik- og teaterfestivaler. At teater spiller en stor rolle i byen, kan du syn for i byens teaterhus, Kroatiens nationalteater i Split, der engang var det største teaterhus i Sydeuropa, og som stadig byder på et væld af teaterforestillinger, koncerter og danseforestillinger.

Rigt natteliv og utallige restauranter

Men Split har meget mere at byde på end sin rige og farverige historie, sin levende kultur og sin blændende skønhed. Byen er berømt for sit livlige natteliv og sine mange gode restauranter og cafeer, der byder på utallige eksempler på den dalmatiske version af den berømte og lækre middelhavsmad, samt et væld af lokale drikke, herunder ikke mindst de fremragende dalmatiske vine.

Og så er byen med sin store og driftige havn et perfekt udgangspunkt for en rejse til en af de 69 befolkede adriatiske øer, som ligger i Adriaterhavet, f.eks. øen Hvar, der ligger kun omkring en times sejlads fra Split.

Udvalgte hoteller i Split

Hos Signatours tror vi på at det er afgørende for en god ferie at hotellet lever op til ens forventninger, og derfor gør vi meget ud af at håndplukke alle hoteller og ferielejligheder i programmet, ikke kun i Split men på alle rejsemål og destinationer i Kroatien. Vi benytter udelukkende hoteller med gode anmeldelser uanset om det er et 3 stjernet hotel eller et luksushotel med 5 stjerner. Vi forsøger altid at give så ærlig og personlig en hotelbeskrivelse som muligt og tilbyder kun hoteller i Split vil selv vil bo på i vores egen ferie. Du finder både hoteller belligende i centrum af byen eller strandhoteller i vandkanten.

Velkommen til Split med Signatours Rejser

Læs mere om Split

Kort

Hoteller

Områder og byer

Alle områder og byer i Dalmatien