Om Luxembourg

Rejser til Luxembourg

Luxembourg er et land, som er let at udforske, idet hovedstaden ikke er mere end en times kørsel fra de øvrige hjørner af landet. Luxembourgs eventyrlige karisma opvejer for den minimale størrelse, og besøgende vil blive forført af de frodige landskaber, med floder der væver sig igennem de maleriske landsbyer, der er at finde i landskabet.

Seværdigheder

Müllerthal, også kaldet Lille Schweiz, ligger i et skovområde nordøst for Luxembourgs hovedstad, og er det bedste område for vandreture, cykling og klatring i Luxembourg. Stedet er bestemt et besøg værd på grund af de maleriske vandrestier og smukke vandfald. Når man passerer Berdorf finder man resterne af Beaufort-slottet. Der findes også en lille basilika og et interessant benediktinerkloster. 

Luxembourgs historie i Diekirch

Omkring 40 minutters kørsel fra Luxembourg finder man Det Nationale Militærhistoriske Museum i Diekirch, som er hele turen værd i sig selv, med de fremragende udstillinger af Luxembourgs historie. Det nærliggende slot, Bourscheid, er et 1000 år gammelt levn, placeret på et naturskønt plateau med udsigt over Sûre floden.

Byen i skoven 

Den stille by i skoven, Reisdorf, ligger nordøst for Luxembourgs hovedstad, og er lettest tilgængelig i bil. Interessante seværdigheder tæller resterne af en romersk villa, Hoesdorf-tårnet, og det amerikanske mindesmærke, mens de nærliggende bakker giver en panoramisk udsigt over Tysklands Eifel-region.

Vinsmagning 

I Moselle-dalen er vinsmagning den store hovedattraktion, og stedet ligger en kort køretur øst for Luxembourgs hovedstad. Det er desuden værd at besøge kældrene af Poll-Fabaire i den højtliggende landsby Wormeldange. Vinruten begynder ved Waserbillig og følger floden Mosel, syd gennem vinregionens hovedstad i Grevenmacher, og fortsætter til de maleriske landsbyer Wormeldange, Remich og Schengen.

Hovedstaden Luxembourg

Luxembourg by, hovedstaden for storhertugdømmet og den historiske fæstning, er let at udforske til fods. De fleste af byens seværdigheder er at finde på den sydlige side af den gamle by, og her finder man masser af naturskønne områder og fredelige parker. Den Gamle By i Luxembourg er centreret omkring to store fodgængerområder, Place d’Armes og Place Guillaume, og Luxembourgs moderne kommercielle centrum ligger mod syd på tværs af Pétrusse-dalen. Nogle af byens højdepunkter omfatter Bock; en klippe, som udgør hjørnestenen i den gamle fæstning, og de labyrintiske kasematterne samt Grand Ducal Palace.

Ardennerne - et populært turistmål i Luxembourg

Ardennerne mod nord er formentlig den mest spektakulære region i Luxembourg. Her finder man frodige dale, strømmende floder, grønne sletter og tårnede slotte, hvilket gør området til et udsøgt turistmål. Den mest tilgængelige by er Clervaux, som er bedst kendt for sin ridderborg samt et benediktinerkloster i den nærliggende skov.

Historisk charme 

Vianden er navnet på en lille landsby præget af en betagende charme fra det 9. århundrede. Her finder man et fantastisk slot med en central placering. Med bil kan man besøge mange mindre byer og interessante seværdigheder rundt omkring i Luxembourg, herunder Chemin de la Corniche, Citadelle du St. Esprit og Wiltz.

Transport

Lufthavn

Den internationale lufthavn i Luxembourg hedder Findel, og kan findes seks kilometer øst for hovedstaden. Det nationale flyselskab, Luxair, har flyforbindelser fra Luxembourg til en række europæiske destinationer, herunder Amsterdam, Athen og London. Andre flyselskaber i Luxembourg servicerer de store transatlantiske destinationer.

Tog 

Luxembourg har et omfattende og effektivt netværk af jernbaner, som forbinder hovedstaden med de fleste større europæiske byer samt mange omkringliggende byer og landsbyer. De fleste togkort kan bruges i togene i Luxembourg, blandt andet Eurail, InterRail, Europass, Flexipass og Tourrail.

Bus

Netværket af busser i Luxembourg er endda mere omfattende end jernbanerne, og der kører busser til langt flere destinationer i Luxembourg og man kan købe ubegrænsede dagsbilletter fra lufthavnsterminalen. Vejene i Luxembourg er af udmærket standard. De største hovedveje til og fra hovedstaden omfatter A4 fra Bruxelles og Paris, A31 via Dudelange til Frankring samt A48 via Trier til Tyskland.

Turistinformation

Luxembourgs officielle turistbureau har på sin hjemmeside mange nyttige oplysninger for den besøgende, som vil have mest muligt ud af sin rejse til dette lille europæiske land. Turistbureauets hjemmeside har også en række e-brochurer til gratis download. Her kan du blandt andet læse mere om Luxembourgs kulturliv, natur og muligheder for at holde aktiv ferie. Hjemmesiden er på engelsk

Læs mere om Luxembourg på Luxembourgs officielle turistbureaus hjemmeside.

Læs mere om Luxembourg

Hoteller