Rejser til Malta

Malta giver dig et spændende udvalg af muligheder, og er en perfekt feriedestination, hvis du både vil lære, dase, opleve og være aktiv. På Malta finder du forhistoriske templer, fossile klippeformationer, skjulte bugter, spændende dykning og en historie med en helt bemærkelsesværdig intensitet. Maltas dramatiske landskab udgøres af bl.a. stenede kyststrækninger, der slutter i svimlende kalkstensklipper, beskyttede bugter med krystalklart vand og guldfarvede sandstrande. Maltas centrale placering i Middelhavet gør den til en magnet for lystbåde, som lægger til ved de mange mariner på vej mellem destinationer i det populære øhav.

Malta er faktisk stærkt romersk-katolsk, men er også som sine “kusiner” Cypern og Sicilien, hjemsted for en fortryllende blanding af kulturer, der er opbygget gennem generationers indflydelse af både venlige og aldeles fjendtlige invasioner. Traditionel maltesisk mad blander både den klassisk sicilianske og mellemøstlige smag, mens man bruger lokale ingredienser som kanin og honning i mange retter.

Når du rejser til Malta med Hideaways får du mulighed for at opleve denne kontrastrige østat helt tæt på. Terrænnet er nok bakket, men her er ingen superhøje bjerge, og vejret er stabilt varmt og tåleligt – styret af det altid dybblå Middelhav, som falder til store dybder ganske kort udenfor kysten. Læs mere her: hideaways.dk/malta

Maltas geografiske beliggenhed har altid gjort øgruppen meget eftertragtet for erobrere – helt op til vor tid. Her er derfor fyldt med majestætiske over- og underjordiske forsvarsværker, fra klassiske bymure, til topsikrede borgområder, som er spændende at udforske.

Malta er lige til og let at nyde. Der er bådture, smukke byer, smukt hav, venlige mennesker og utrolige udsigter, og du kan opleve både svømning i glitrende bølger, forhistoriske bastioner og livlige havneområder indenfor ganske kort afstand. Kombiner sightseeing og strande på Malta med et afslappende ophold på lillesøsteren Gozo med sine bakker, små landsbyer og flotte kyst, og du har den perfekte ferie på Malta.

Seværdigheder og oplevelser

Malta nyder godt af Middelhavets solrige klima, og byder på mange dejlige strande og afskærmede bugter, med spektakulære og stenrige klippevægge. Malta kan også prale med en utrolig historie, med en unik kulturarv der går mere end 3000 år tilbage. Hagar Qim er navnet på forhistoriske templer fra kobberalderen. De er de ældste bygninger i verden, og består af megalitiske helleristninger og offeraltre. Dette sted har også en helt fantastisk udsigt. Her kan du læse om en håndfuld af de mange seværdigheder du finder på øen.

Cottonera

Cottonera består af tre gamle byer; Vittoriosa, Senglea og Cospicuam, og har en interessant maritim arv. Stedet har ikke været overrendt af turister og tilbyder et indblik i Maltas arbejdsliv. Særlig interessant er Hypegeum, som består af en 4400 år gammel underjordisk netværk af udgravede huler, rum og tunneller. Præget af katolicismen, så tilbyder Malta ikke det heftigste natteliv, men der er dog masser af restauranter og hoteller i topklasse.

Gozo – et af de smukkeste steder i Middelhavet

Gozo, den mindre ø, er meget smuk og mere afslappet. Gamle bygninger er spredt rundt omkring i det landlige område, og Victoria fra det 17. århundrede er den vigtigste by med det højeste antal indbyggere. Fra byens borg kan man få en fantastisk udsigt ud over hele området. Man kan desuden besøge Calypso Cave, med den uhyggelige atmosfære, og her fra klipperne har man udsigt over Ramla Bay på den nordøstlige kyst. Ggantija-templet er et af de mest historiske i hele Middelhavet. Azur-vinduet er en kæmpe klippe, der har taget form som en bue. Gozo byder på et malerisk sceneri, og er et af de smukkeste områder i Middelhavet.

Vejret når du rejser

Malta nyder et dejligt middelhavsklima, med masser af solskin om sommeren og milde, solrige vintre. Malta ligger blot 300 kilometer fra Libyens kyst og temperaturerne når op omkring de 30 ° C om sommeren på grund af den varme Sirocco-vind, der blæser ind over øen fra Nordafrikas kyst. Om vinteren falder temperaturen sjældent under de 15 ° C. Det regner ikke meget på Malta, men når der falder nedbør så er det som oftest i perioden fra november til februar. Det bedste tidspunkt at besøge Malta, er mellem februar og juni, hvor temperaturerne er mest behagelige og der kun er få turister. September og oktober er også gode måneder at besøge.

Transport

De fleste besøgende ankommer til Maltas internationale lufthavn, som ligger 5km sydvest for Valetta. Der er regelmæssige flyafgange fra de vigtigste europæiske storbyer til Malta, og om sommeren ankommer også mange charterfly. Air Malta flyver desuden til Cairo, Dubai, Damaskus og Tunis. Der er regelmæssige busafgange fra lufthavnen til Valetta, men de fleste vælger at tage en taxa eller en shuttle-bus til de forskellige feriehoteller rundt omkring på øen.

Om sommeren er der færgeforbindelse mellem Malta og Sicilien/Genova, og det er en tur på mindst 3 timer. Det er nemt at leje en bil og køre rundt på øen. Der er også busser, men de stopper i hver eneste lille landsby, hvilket gør det en tidskrævende oplevelse. Der er regelmæssige færgeafgange cirka hvert 20. minut mellem Cirkewwa på Malta og Mgarr på Gozo.

Turistkontor

På Maltas officielle turistbureaus hjemmeside kan du finde en oversigt over de mange forskellige destinationer og rejsemål på Malta, og under menu-punktet ‘Holiday Ideaas’ kan du få inspiration til din rejse. Du finder også oplysninger om forskellige aktuelle begivenheder, vejudsigter og nyheder i Malta.