Rejser til Malta

Malta giver dig et spændende udvalg af muligheder, og er en perfekt feriedestination, hvis du både vil lære, dase, opleve og være aktiv. På Malta finder du forhistoriske templer, fossile klippeformationer, skjulte bugter, spændende dykning og en historie med en helt bemærkelsesværdig intensitet. Maltas dramatiske landskab udgøres af bl.a. stenede kyststrækninger, der slutter i svimlende kalkstensklipper, beskyttede bugter med krystalklart vand og guldfarvede sandstrande. Maltas centrale placering i Middelhavet gør den til en magnet for lystbåde, som lægger til ved de mange mariner på vej mellem destinationer i det populære øhav.

Malta er faktisk stærkt romersk-katolsk, men er også som sine “kusiner” Cypern og Sicilien, hjemsted for en fortryllende blanding af kulturer, der er opbygget gennem generationers indflydelse af både venlige og aldeles fjendtlige invasioner. Traditionel maltesisk mad blander både den klassisk sicilianske og mellemøstlige smag, mens man bruger lokale ingredienser som kanin og honning i mange retter.

Når du rejser til Malta med Hideaways får du mulighed for at opleve denne kontrastrige østat helt tæt på. Terrænnet er nok bakket, men her er ingen superhøje bjerge, og vejret er stabilt varmt og tåleligt – styret af det altid dybblå Middelhav, som falder til store dybder ganske kort udenfor kysten. Læs mere her: hideaways.dk/malta

Maltas geografiske beliggenhed har altid gjort øgruppen meget eftertragtet for erobrere – helt op til vor tid. Her er derfor fyldt med majestætiske over- og underjordiske forsvarsværker, fra klassiske bymure, til topsikrede borgområder, som er spændende at udforske.

Malta er lige til og let at nyde. Der er bådture, smukke byer, smukt hav, venlige mennesker og utrolige udsigter, og du kan opleve både svømning i glitrende bølger, forhistoriske bastioner og livlige havneområder indenfor ganske kort afstand. Kombiner sightseeing og strande på Malta med et afslappende ophold på lillesøsteren Gozo med sine bakker, små landsbyer og flotte kyst, og du har den perfekte ferie på Malta.

Transport

De fleste besøgende ankommer til Maltas internationale lufthavn, som ligger 5km sydvest for Valetta. Der er regelmæssige flyafgange fra de vigtigste europæiske storbyer til Malta, og om sommeren ankommer også mange charterfly. Air Malta flyver desuden til Cairo, Dubai, Damaskus og Tunis. Der er regelmæssige busafgange fra lufthavnen til Valetta, men de fleste vælger at tage en taxa eller en shuttle-bus til de forskellige feriehoteller rundt omkring på øen.

Om sommeren er der færgeforbindelse mellem Malta og Sicilien/Genova, og det er en tur på mindst 3 timer. Det er nemt at leje en bil og køre rundt på øen. Der er også busser, men de stopper i hver eneste lille landsby, hvilket gør det en tidskrævende oplevelse. Der er regelmæssige færgeafgange cirka hvert 20. minut mellem Cirkewwa på Malta og Mgarr på Gozo.

Turistkontor på Malta

På Maltas officielle turistbureaus hjemmeside kan du finde en oversigt over de mange forskellige destinationer og rejsemål på Malta, og under menu-punktet ‘Holiday Ideaas’ kan du få inspiration til din rejse.

Du finder også oplysninger om forskellige aktuelle begivenheder, vejudsigter og nyheder i Malta.