Rejser til Marokko

Marokko – det ideelle udgangspunkt

Marokko ligger ved den nederste del af Middelhavet og Marokko er derfor det ideelle udgangspunkt for rejser til Nordafrika. Kun et lille hop fra Europa, men Marokko kan være både venlig, hektisk og stimulerende på én gang.

Et af Marokkos vigtigste kulturelle midtpunkter er Marrakesh; den tidligere hovedstad, som er berømt for sine markeder og festivaler. Djema el-Fna, torvet i den gamle bydel, er stedet hvor det hele sker. I det antikke kvarter finder man utallige seværdigheder, nogle af dem er den sjældne moské i Almoravid-stil; Koubba Ba’adiyn, den storslåede moské Koutoubia samt Dar Si Said Paladset – Museet for marokkansk kunst. Fra Casablanca og Rabat kører der jævnligt tog og busser til den indre by.

Fés – Marokkos symbolske hjerte

Det symbolske hjerte af Marokko er Fès, som er den ældste af imperiets byer. Dens labyrintiske gader og forfaldne storhed giver en atmosfære der emmer af intriger og selvhøjtidelighed. Medinaen, Fès el-Bali, er en af de største og mest levende middelalderlige byer i verden, og de porte og vægge, som omgiver byen, gør den blot endnu mere storslået. Inde i den gamle bydel, skjult mellem de cirka 9400 gader og stræder, finder man det tårnhøje Medersa Bou Inania; en islamisk skole bygget i 1350.

Essaouira – polulær strand i Marokko

Et par timers kørsel syd for Tangier finder man Essaouira; et af Marokkos mest populære kystområder. Her finder man en smuk strand, der bugter sig kilometervis mod syd. Byens fort i den gamle bydel er bygget i en blanding af portugisisk og fransk militær arkitektur blandet med den specielle berber arkitektur, og fortets massivitet bidrager til den kraftfulde og mystiske atmosfære der præger denne by.

Marokko er indenfor nær rækkevidde af både Europa, Afrika og Mellemøsten, med internationale lufthavne i både Casablanca, Tangier og Agadir. Det er ligeledes nemt at tage bilen til Marokko, da der findes en række bilfærger, der sejler mellem Algericas i Spanien og Tangier og Ceuta i Marokko. Der er også ugentlige færgeafgange mellem Gibraltar og Tangier.

Turistinformation

Marokko turistbureau har på deres hjemmeside bl.a. under ‘I Would Like’ en række artikler med inspiration til rejser i Marokko alt efter hvilken type seværdigheder man er interesseret i. Derudover kan du på turistkontorets hjemmeside finde beskrivelser af aktuelle begivenheder og få tips til din rejse til Marokko.