Om Norge

Norge kaldes også ”Midnatssolens Land” med dets mange sommerdage, og er en oplevelse for folk som elsker naturen og udendørs aktiviteter. I Norge finder du også en rig og omfattende kultur, der bl.a. stammer tilbage fra Vikingerne, Samerne i de øde nordlige områder samt den verdensberømte maler Edvard Munch.

Hvordan bestiller jeg en billig rejse til Norge

Norge er et af flere nye rejsemål du snart kan rejse til med Signatours. Tilmeld dig nyhedsbrevet eller følg med på de sociale medier og vær blandt de første til at få besked når vi åbner op for rejser til Norge og flere andre nye destinationer i Europa f.x. billige rejser til Belgien.

Kultur- og naturoplevelsernes land

Norge er et utroligt smukt land med udstrakte sneklædte bjerge og dybe fjorde. Det enestående landskab fyldt med fjorde, som man finder i det sydvestlige Norge tiltrækker de fleste turister, men der er mange andre grunde til at besøge dette område med utrolig få indbyggere. Området tilbyder de mest utrolige udendørs aktiviteter, eventyragtige skove, historiske byer og charmerende fiskelandsbyer. Desuden modtages man af en utrolig venlig befolkning og den fantastiske beliggenhed tæt på Nordpolen betyder at man oplever den berømte midnatssol og fantastiske nordlys.

Norge har bibeholdt mange af sine kulturelle traditioner, især historiefortællingerne omkring pejsen i de lange vinteraftener. De omfatter ofte troldefigurer, som optræder venlige og hjælpsomme, men også med modbydelige karaktertræk som bruges som syndebuk for alle livets bekymringer.

Vikinger

Vikingetiden fylder meget i den norske historie. Vikingebådene krydsede Atlanten og Europa var udsat for mange angreb. Nordmændene har altid været opdagelseslystne og har haft indflydelse lige fra vikingerne i Skotland til polaropfinderen Roald Amundsen samt Thor Heyerdahl som krydsede Stillehavet på sin tømmerflåde.

Norges vigtigste byer

De mest interessante byer at besøge er Oslo, hovedstaden med sin utrolige smukke beliggenhed, den historiske handelsby Bergen, som ligger ved fjordens ”indgang” til landet med de utallige fjorde. Ligeledes den bakkede Tromsø beliggende ved Nordpolen, centrum for folk som rejser til Norge for at opleve Nordlyset. Disse byer tilbyder alle et godt udvalg af museer, historiske monomenter samt en fantastisk arkitektur.

Oslo er en sofistikeret og utrolig godt organiseret hovedstad. Den ligger i den nordlige ende af Oslofjorden og er kendetegnet som en stille by, der rummer The Nobel Peace Center samt 50 museer og kunstgallerier.

Bergen, den andenstørste by, er en gammel ”Hanseatic-League” by med de meget berømte købmandshuse malet i lyse farver.

Endnu en naturperle, som man bør unde sig selv at opleve i Norge, er Aurora Borealis. Tromsø, en livlig universitetsby, som ligger midt i det nordlige lyse område.

Vejret når du rejser

Grundet sin beliggenhed nyder Norge godt af Golfstrømmens varme strømninger. Sommertemperaturen kan i Oslo komme op på 30 grader om sommeren, og der er omkring 20 timer med dagslys. Man oplever næsten et konstant dagslys i sommermånederne i Norge, men til gengæld endeløse nætter om vinteren i Nordnorge. Norges klima er meget påvirket af Atlanterhavet, og rejsende må være indstillet på et omskifteligt vejr med en del nedbør i perioder.

Folk fra alle verdenshjørner vil opleve nordlys

Turister kommer til Norge langvejs fra for at få den helt specielle oplevelse, nordlys er: Fra Japan, Korea, Singapore, Brasilien, Kina og stort set alle de europæiske lande - blot for at "jage" den mystiske glød på polarhimlen. Ifølge trip.no er succesraten på omkring 80 procent; altså cirka 8 ud af 10 turister opnår at se nordlys på deres tur til Tromsø og omegn, med lidt hjælp fra heldet.

Hvad er nordlys?

Før i tiden, ifølge den gamle, nordiske mytologi, troede man, at nordlys skyldtes skinnet af valkyriernes rustninger, når de red over nattehimlen. I dag ved vi lidt mere, men fascinationen af dette storslåede lysshow på nattehimlen er ikke blevet mindre af den grund.

Nordlys, også kaldet Aurora Borealis, er et fysisk fænomen, som skyldes udsendelsen af ladede partikler fra solen og dens bevægelse i retning af jorden. Lyset eller gløden på himlen, der kan have de mest fantastiske farver, opstår som følge af de ladede partiklers kollision med forskellige gasser, der er naturligt hjemhørende i de øvre lag af jordens atmosfære.

Fænomenet kan primært ses omkring polerne. Nordlys kan man altså, ud over i Norge, først og fremmest regne med at have held til at opleve i Nordsverige, Finland, på Island og i Grønland og Canada. Også disse lande og områder kender til fænomenet med turister, der kommer for at jagte det smukke syn.

Smukke Tromsø er en oplevelse i sig selv

Skulle du overveje en rejse til Tromsø for at opleve nordlys, så book et par dage ekstra.

For der er andet og mere end nordlys at komme efter i den største by i Nordnorge. Beliggenheden er uhørt naturskøn, og bykernen har det største antal gamle træhuse i nogen norsk by. Det ældste træhus stammer helt tilbage fra år 1789.

Byens nok mest berømte seværdighed er Ishavskatedralen, en moderne, arkitektonisk interessant kirke bygget i 1965. Arkitekten bag, Jan Inge Hovig, lod sig inspirere af det berømte operahus i Sydney, da han tegnede kirken.

Tromsø er desuden kulturel hovedstad i regionen, og om sommeren bugner byen med diverse kulturfestivaller. I sommerperioden kan du ikke opleve nordlys, men til gengæld kan dit sind blive oplyst ved et andet vidunderligt og særpræget fænomen: Midnatssol.

Transport

SAS og Norwegian flyver fra stort set alle lufthavne i Norge og tilbyder indenrigsflyvning. Det er meget normalt at flyve rundt i Norge, ikke mindst på grund af de store afstande.

Det største busselskab i Norge hedder Bussekspress og de samarbejder med Eurolines. At rejse med bus rundt i Norge er meget nemt og du vil opleve at der i stor set alle afkroge af landet er en bus i nærheden.

Biludlejningsfirmaer findes i lufthavnene og i de større byer som Oslo og Bergen. Du finder alle de kendte biludlejnings-selskaber som Avis, Hertz og SIXT.

Vil du rejse med tog er de Norske jernbaner meget brugt i Norge og de har et utroligt godt udviklet netværk i hele landet.

Flybilletter til Norge er billigere end du tror!

Norge er kendt for at være et dyrt land og Oslo er også Europas dyreste storby at leve i, men tænker man sig om kan det faktisk lade sig gøre at holde en ferie for rimelige penge. Rejsen til Norge er billigere end aldrig før og du finder flybilletter fra Danmark til Norge for under 500 kr.

Turistinformation

På Norges officielle turistbureaus hjemmeside kan du bl.a. se en række film (se under 'Stories for life') om de forskellige områder af Norge, og de oplevelser der venter dig på din rejse. Du finder hos turistkontoret også oplysninger om forskellige aktuelle begivenheder og nyheder i Norge. Du kan læse meget mere om Norge hos Norges turistkontor og hjememsiden er på dansk.

Læs mere om Norge

Hoteller