Rejser til Norge

Mange grunde til at besøge Norge

Oslo er en sofistikeret og utrolig godt organiseret hovedstad. Den ligger i den nordlige ende af Oslofjorden og er kendetegnet som en stille by, der rummer The Nobel Peace Center samt 50 museer og kunstgallerier.

Bergen, den andenstørste by, er en gammel ”Hanseatic-League” by med de meget berømte købmandshuse malet i lyse farver.

Endnu en naturperle, som man bør unde sig selv at opleve i Norge, er Aurora Borealis. Tromsø, en livlig universitetsby, som ligger midt i det nordlige lyse område.

Norge – kultur- og naturoplevelsernes land

Norge kaldes også ”Midnatssolens Land” med dets mange sommerdage, og er en oplevelse for folk som elsker naturen og udendørs aktiviteter. I Norge finder du også en rig og omfattende kultur, der bl.a. stammer tilbage fra Vikingerne, Samerne i de øde nordlige områder samt den verdensberømte maler Edvard Munch.

Norge er et utroligt smukt land med udstrakte sneklædte bjerge og dybe fjorde. Det enestående landskab fyldt med fjorde, som man finder i det sydvestlige Norge tiltrækker de fleste turister, men der er mange andre grunde til at besøge dette område med utrolig få indbyggere. Området tilbyder de mest utrolige udendørs aktiviteter, eventyragtige skove, historiske byer og charmerende fiskelandsbyer. Desuden modtages man af en utrolig venlig befolkning og den fantastiske beliggenhed tæt på Nordpolen betyder at man oplever den berømte midnatssol og fantastiske nordlys.

Norge har bibeholdt mange af sine kulturelle traditioner, især historiefortællingerne omkring pejsen i de lange vinteraftener. De omfatter ofte troldefigurer, som optræder venlige og hjælpsomme, men også med modbydelige karaktertræk som bruges som syndebuk for alle livets bekymringer.

Vikinger

Vikingetiden fylder meget i den norske historie. Vikingebådene krydsede Atlanten og Europa var udsat for mange angreb. Nordmændene har altid været opdagelseslystne og har haft indflydelse lige fra vikingerne i Skotland til polaropfinderen Roald Amundsen samt Thor Heyerdahl som krydsede Stillehavet på sin tømmerflåde.

Norges vigtigste byer

De mest interessante byer at besøge er Oslo, hovedstaden med sin utrolige smukke beliggenhed, den historiske handelsby Bergen, som ligger ved fjordens ”indgang” til landet med de utallige fjorde. Ligeledes den bakkede Tromsø beliggende ved Nordpolen, centrum for folk som rejser til Norge for at opleve Nordlyset. Disse byer tilbyder alle et godt udvalg af museer, historiske monomenter samt en fantastisk arkitektur.

Vejret når du rejser

Grundet sin beliggenhed nyder Norge godt af Golfstrømmens varme strømninger. Sommertemperaturen kan i Oslo komme op på 30 grader om sommeren, og der er omkring 20 timer med dagslys. Man oplever næsten et konstant dagslys i sommermånederne i Norge, men til gengæld endeløse nætter om vinteren i Nordnorge. Norges klima er meget påvirket af Atlanterhavet, og rejsende må være indstillet på et omskifteligt vejr med en del nedbør i perioder.

Transport i Norge

SAS og Norwegian flyver fra stort set alle lufthavne i Norge og tilbyder indenrigsflyvning. Det er meget normalt at flyve rundt i Norge, ikke mindst på grund af de store afstande.

Det største busselskab i Norge hedder Bussekspress og de samarbejder med Eurolines. At rejse med bus rundt i Norge er meget nemt og du vil opleve at der i stor set alle afkroge af landet er en bus i nærheden.

Biludlejningsfirmaer findes i lufthavnene og i de større byer som Oslo og Bergen. Du finder alle de kendte biludlejnings-selskaber som Avis, Hertz og SIXT.

Vil du rejse med tog er de Norske jernbaner meget brugt i Norge og de har et utroligt godt udviklet netværk i hele landet.

Flybilletter til Norge er billigere end du tror!

Norge er kendt for at være et dyrt land og Oslo er også Europas dyreste storby at leve i, men tænker man sig om kan det faktisk lade sig gøre at holde en ferie for rimelige penge. Rejsen til Norge er billigere end aldrig før og du finder flybilletter fra Danmark til Norge for under 500 kr.

Turistinformation

På Norges officielle turistbureaus hjemmeside kan du bl.a. se en række film (se under ‘Stories for life’) om de forskellige områder af Norge, og de oplevelser der venter dig på din rejse.

Du finder hos turistkontoret også oplysninger om forskellige aktuelle begivenheder og nyheder i Norge.

Du kan læse meget mere om Norge hos Norges turistkontor og hjememsiden er på dansk.