Om Oslo

Rejser til Oslo

Intet andet land i nærheden af Danmark tilbyder så mange naturoplevelser som Norge, og landet er perfekt egnet til rejser med hele familien.

Er man i Norge, bør man køre en tur op i fjeldene. Infrastrukturen i og omkring Oslo er i verdensklasse og tunneller og veje gør det oplagt at tage bilen rundt. Vejene går helt ind i midtbyen og ringveje går det nemt og effektivt at komme hurtigt rundt og ud af byen.

Inspiration og fakta

Seværdigheder og oplevelser

Hoteller i topklasse og restauranter af enhver tænkelig art. At Oslo i de senere år har modtaget immigranter fra mange dele af verden, betyder at byen kan tilbyde mad fra hele verden i den indre bydel. Nattelivet i Oslo er godt og varieret, og i weekenderne kan man møde Nordmændene i højt humør på de mange beværtninger.

Arkitektoniske perler

Lidt længere fra centrum får man en mere traditionel oplevelse. Sommer, forår og efterår har Oslo et behageligt klima, der kan nydes i byens grønne områder og parker. Der er også en del seværdigheder, man ikke bør glemme. Oslo er en moderne by med en del arkitektoniske perler, Operahuset, Det Kongelige Slott, Stortinget og Oslo Universitet er bestemt et besøg værd. Skulle vejret ikke arte sig, har byen nogle af Nordens vigtigste museer. Både Ibsenmuseet og Munch-museet er obligatorisk, for dem der interesserer sig for nordisk kulturhistorie. Derudover har Norge en stolt søfarertradition, hvilket man får et godt indtryk af på Norsk Maritimt Museum og Vikingeskibshuset.

Aktiviteter for hele familien

Om vinteren fungerer Oslo som udgangspunkt for bilture til skisportstederne. I det hele taget er Oslo og den omkringliggende natur glimrende egnet til mange slags udendørs sportsgrene - hvilket nok var medvirkende til, at byen fik vinter-Ol i 1952. I selve Oslo er der gode muligheder for langrend, mens alpint skiløb kræver at man lejer en bil og kører et par timer. Om sommeren er der også mulighed for aktivteter, der med sikkerhed begejstrer hele familien. Svømning i fjord og søer, bjergklatring og alt hvad hjertet kan begære af trekking og vandreture.

Du kan også læse om Oslo på Norges turistkontors hjemmeside.

Læs mere om Oslo

Hoteller