Om Alter do Chao

Rejser til Alter do Chao

Alter do Chao er et lille sted af romersk oprindelse beliggende i hjertet af Alentejo regionen, 13 km syd for Crato. 

Alter do Chao's historie

Alter do Chao blev grundlagt som Elteri i år 204 f.Kr., og byen blev jævnet med jorden under Kejser Hadrian, efter at indbyggerne blev beskyldt for illoyalitet, hvorefter den langt om længe blev genopbygget i det 13. århundrede.

Som bevis på Alter do Chaos velstand gennem tekstilårene i det 16. århundrede ses en attraktiv marmorfontæne fra Renæssancen og en række af smukke byhuse.

Seværdigheder 

Alter do Chaos dominerende slot med fem tårne blev bygget i 1359 af Kong Pedro I, som havde et ulyksaligt kærlighedsforhold til Ines de Castro. Slottet har gotiske søjlegange, krenelerede vægge, kubiske kanontårne og et 44 m højt borgtårn.

Prominent placeret på Praca da Republica torvet, holder elegante søjler kuplen på den markante hvide marmorfontæne fra 1556.
Det elegante Palacio do Alamo fra det 18. århundrede, som huser turistkontoret, tjener også som kunstgalleri og bibliotek.

Oplevelser i nærheden af Alter do Chao

Beliggende 4 km nordvest for Alter do Chao ligger Coudelaria de Alter, et 300 hektar stort stutteri, grundlagt i 1784 af Kong Joao V af House of Braganca. Han længtes efter en portugisisk hest med kvalitet og importerede et antal hopper fra Andalusien, hvorfra Alter Real racen er fremavlet.

Den romerske bro Vila Formosa, der strækker sig over floden Seda, er en robust konstruktion med seks buer, er placeret 12 km mod vest.

Læs mere om Alter do Chao

Hoteller

Områder og byer

Alle områder og byer i Alentejo