Om Borba

Rejser til Borba

Den lille markedsby Borba i Alentejo regionen er to gange blevet besat af spaniolerne i 1662/63, og bemærkes for sit hvide marmor og de frugtagtige vine.

Bygget i marmor

Borba står blændende skarpt imellem olivenlundene, og har lagt sig godt til rette på de nordlige bjergskråninger i den lillebitte Serra de Borba bjergkæde. Hele Borba blev bygget af lokalt marmor, også brolægningen i gaderne.

Seværdigheder 

Sao Bartolomeu Kirken fra det sene 16. århundrede er fyldt med marmorskatte, herunder altre, borde, indgangspartiet med søjler, døbefonte, balustrader, skåle og trapper. Ovenover er et pragtfuldt hvælvet loft i renæssancestil med medaljoner og religiøse malerier.

I Borbas bymidte findes en kæmpemæssig hvid marmorcisterne og springvand bygget af Dronning Maria I i 1781.

Oplevelser i nærheden af Borba

Et monument ca. 4 km sydvest for Borba mindes slaget ved Montes Claros (juni 1665), hvor Schomberg endegyldigt besejrede spaniolerne under Marques de Carrecena. Nabobyen Vila Vicosa, med sit bastionsslot, kongepalads og nonnekloster, er værd at bruge en hel eftermiddags sightseeing på.

På rejsen mellem Estremoz og Vila Vicosa er det umuligt at overse de kæmpestore marmorstenbrud lige uden for Borba. Den marmor, der produceres her, er blandt den bedste i verden, og meget eksporteres til Italien. Marmorstykkerne anvendes til lokalt byggeri, og kan også opvarmes i en jordovn til produktion af kalk, når der tilsættes vand – deraf de traditionelle hvidmalede bygninger over hele regionen.

Læs mere om Borba

Hoteller

Områder og byer

Alle områder og byer i Alentejo