Om Campo Maior

Rejser til Campo Maior

Beliggende tæt på den spanske grænse, 18 km nord for Elvas i Alentejo, har den smukke fæstningsby Campo Maior modstået utallige belejringer igennem århundreder, især efter genoprettelsen af portugisisk uafhængighed i 1640.

Campo Maiors dramatisk fortid

Placeret midt i korkplantager, olivenlunde og solsikkemarker oplevede Campo Maior en stor katastrofe i 1732, da et krudtlager eksploderede efter at være blevet ramt af et lyn, hvilket dræbte 1.500 mennesker og ødelagde 823 huse.

Seværdigheder

Campo Maiors hovedattraktion er dens Capela dos Ossos, en mindre udgave af Chapel of Bones (knoglekapellet) i Evora. Bygget i 1766 er vægge og hvælvinger fuldstændig dækket af menneskeknogler, og med to hele skeletter, der hænger fra væggene. Tre rækker af kranier er placeret på vinduesafsatsen, som for at inspicere folk, der går forbi. Tæt på rummer St. John the Baptist (Johannes Døberen) Kirken fint marmorarbejde.

Oplevelser i nærheden af Campo Maior

Byen Elvas, som er omgivet af en mur, ligger 10 km syd for Campo Maior, og kan fremvise et ældgammelt slot, en 500-år gammel akvædukt og nogle af de bedst bevarede militære befæstninger i Sydeuropa. Alegrete mod nordvest har bevaret ruinerne af et slot fra det tidlige 14. århundrede, på stedet, hvor der tidligere lå en fæstning.

Læs mere om Campo Maior

Hoteller

Områder og byer

Alle områder og byer i Alentejo