Om Castelo de Vide

Rejser til Castelo de Vide

Beliggende mellem olivenlunde og kastanjetræer i den kølige bjergegn Sao Mamede, betegnes Castelo de Vide ofte som Alentejos Sintra

Kurbyen Castelo de Vide

Med spredtliggende monumenter, udgør den smukke Castelo de Vide et område med roser, springvand, frugtplantager og gamle huse. Stejle stræder fører op til slottet gennem en landsby fra det 16. århundrede, som er beriget med nogle af de mest fantastiske gotiske indgangspartier i Portugal.

Seværdigheder 

Kong Denis begyndte at bygge slottet, men det var hans son, Afonso IV, der fuldførte det i 1327. Det blev med held forsvaret af den anglo-portugisiske styrke mod spaniolerne i juni 1704. Castelo de Vides ældste kapel, Salvador do Mundo fra det 13. århundrede, kan prale af et meget beundret maleri med titlen ”Flugten til Egypten”, af en ukendt kunstner. Det jødiske kvarter beliggende i den østlige del af Castelo de Vide, har brostensbelagte gader og velbevarede huse. Synagogen kan dateres tilbage til det 14. århundrede.

Oplevelser i nærheden af Castelo de Vide

Spredt over et område nordpå mellem Castelo de Vide og Castelo Branco er et antal cirkelformede stenbygninger, magen til dem, der findes på jernalderbopladsen Citania de Briteiros i det nordlige Portugal. Kort tids kørsel sydøst for Castelo de Vide ligger den fortryllende by Marvao, med sit dramatiske slot, som rejser sig næsten 1.000 meter op over Serra de Mamede parken.

Læs mere om Castelo de Vide

Hoteller

Områder og byer

Alle områder og byer i Alentejo