Om Elvas

Rejser til Elvas

Berømt for sine sukkerkugler er Elvas også et kastel, hvis befæstninger over mod Spanien matcher dem ved Badajoz på den anden side af grænsen. Tre imponerende låger fører ind i byen, der, gennem sin lange og brogede historie, har været belejret af maurerne, spaniolerne, franskmændene og englænderne. Elvas ligger i regionen Alentejo, som også kaldes for Portugals spisekammer, og har man først rejst rundt i området og smagt den vidunderlige mad og de dejlige vine forstår man hvorfor området kaldes sådan.

Seværdigheder

Elvas Slottet var oprindeligt romansk-maurisk, men blev genopbygget til Kong Sanco III i 1226. En gåtur rundt på toppen af byens brystværn giver et fint udsyn over den gamle by og en gunstig position, hvorfra man virkelig kan sætte pris på befæstningens kunstfærdige design. Den ottekantede kirke Nossa Senhora dos Aflitos fra det 16. århundrede er et af de smukkeste syn i Portugal. Dens tiltrækningskraft ligger i de fine marmorsøjler og de flotte gule og blå azelejo glaserede kakler, som blev tilføjet i det 17. århundrede.

Oplevelser i nærheden

To efterladte satellitforts, Forte de Graca og Forte de Santa Luzia (hhv. nord- og sydøst for byen) indikerer Elvas’ strategiske betydning igennem århundreder. Og med sine 843 buer, er Amoreira Akvædukten, som blev påbegyndt i 1498, også et imponerende syn i udkanten af byen.

Læs mere om Elvas

Hoteller

Områder og byer

Alle områder og byer i Alentejo