Om Estremoz

Rejser til Estremoz

Iøjnefaldende rejser Estremoz sig fra den enorme åbne slette 50 km nordøst for Evora, og byen udgør selve centret af den produktive marmor-stenbrudsregion Alentejo. Omgivet af befæstninger fra det 17. århundrede og kendt for sit første-klasses lertøj, er Estremoz et behageligt sted at opholde sig i et par dage, mens man udforsker området.

Seværdigheder 

Den middelalderlige øvre bydel ligger inden for robuste fæstningsvolde og er domineret af et 27 m højt marmor borgtårn, Torre das Tres Coroas (tårnet med de tre kroner). Nu er det et hotel i Pousada kæden, det tilstødende slot og palads blev bygget til Dona Isabel (kong Dinis’ hustru), som døde her i 1336. Misericordia Kirken, bygget i 1559 på Estremoz’s store markedsplads, var engang et kloster for ridderne af Malta. Gadeudstillingerne ved Estremoz’s kommunale museum viser i glasmontrer en imponerende udstilling af de for byen så berømte små lerfigurer, som kaldes bonecas.

Oplevelser i nærheden af Estremoz

Ud over det ejendommelige slot fra det 14. århundrede kan besøgende i Evoramonte et par kilometer syd for Estremoz se stedet, hvor Dom Miguel frasagde sig alle rettigheder til tronen ved at underskrive Konventionen den 26. maj 1834. Mod øst er Borba bemærkelsesværdig for sin Church of Sao Bartolomeu fra det sene 16. århundrede.

Læs mere om Estremoz

Hoteller

Områder og byer

Alle områder og byer i Alentejo