Om Monsaraz

Rejser til Monsaraz

Anbragt over floden Guardiana i Portugal på grænsen til Spanien står den lille middelalderby Monsaraz som et af de mest stemningsmættede steder i Alentejo. 

Med sine smalle brostensbelagte gader, lave gamle huse og et imponerende slot, tilbydes de besøgende i Monsaraz en fornemmelse af det middelalderlige Portugal på et af de ældste steder i landet.

Monsaraz har været beboet siden forhistorisk tid, da kelterne, romerne, visigoterne og maurerne hver især drog fuld fordel af bjergets defensive muligheder. Tilbageerobret fra maurerne i 1167 blev Monsaraz overgivet til tempelridderne, før Dom Dinis tilføjede slottet og fæstningsmurene i det 14. århundrede. Fra forsvarsværkerne kan man kigge øst over Guardiana floden til nabolandet Spanien, eller vest over de store Alentejo sletter.

Seværdigheder 

Monsaraz' sognekirke Santa Maria do Castelo huser et rigt udsmykket marmor gravkammer, dateret fra det 13. århundrede. Ved siden af er et religiøst museum indeholdende et kalkmaleri fra det 14. århundrede af en dommer, der på samme tid fristes af djævelen og opmuntres af Kristus’ majestætiske retfærdighed.

Oplevelser i nærheden af Monsaraz

En række forhistoriske ting er at finde i omegnen af Monsaraz, f.eks. den storslåede Menhir of Outeiro sten, der er næsten 6 m høj. Den lille landsby São Pedro do Corval 12 km mod vest er populær for sine potter, tallerkener og andet lokalt produceret keramik.

Du kan læse mere om Monsaraz hos Portugals officielle turistkontors hjemmeside eller i vores guide om rejser til Alentejo.

Læs mere om Monsaraz

Hoteller

Områder og byer

Alle områder og byer i Alentejo