Om Odemira

Rejser til Odemira

Den søvnige by Odemira, beliggende 20 km inde i landet fra den maleriske kyst i regionen Alentejo, har lagt sig stille og roligt tilrette på bredden af floden Mira. 

Historie

Odemira fik officiel bystatus i 1256 af Kong Afonso III, og igennem århundreder var Odemira befolket af romerne og maurerne, som byggede et slot i byens centrum, som de kaldte Wadi Emir.

Seværdigheder 

Ved siden af springvandet på det store torv tiltrækker kirkerne Salvador og Santa Maria størst interesse.

Placeret på et højt punkt i udkanten af Odemira, står én af Alentejos bedst bevarede vindmøller som et arbejdende eksempel på de traditionelle metoder, der anvendes til at forarbejde regionens hvede og korn.

Odemira er også velkendt for sit keramikværksted, hvor besøgende kan blive vidne til den fingerfærdige produktion af lertøj og andet lokalt kunsthåndværk.

Oplevelser i nærheden af Odemira

Ud over at være floden Miras kilde er den store Santa Clara opdæmning tæt på et populært vandsportscenter og sommerbadested. Besøgende bør også se Aguas Naturpark, hvor det typiske Alenteja landskab og bygninger i den regionale stil kan beundres.

Nogle af Portugals bedste strande findes kort tids kørsel mod vest fra Odemira, mest bemærkelsesværdigt Zambujeira do Mar og Almograve længere mod nord.

 

Læs mere om Odemira

Hoteller

Områder og byer

Alle områder og byer i Alentejo