Om Serpa

Rejser til Serpa

Berømt for sine cremede oste, er Serpa en søvnig landbrugsby med hvide huse beliggende på en høj i det sydøstlige hjørne af Alentejo. Blot 30 km fra den spanske grænse er Serpa en glimrende base til udforskning af den sydøstlige del af Portugal, såvel som rejsemål i Spanien.

Historie

Byen selv, der er omkranset af en mur, blev grundlagt i år 400 f.Kr. af et af Den iberiske Halvøs originale folkeslag, the Turdelos. Kendt af romerne ved samme navn blev Serpa senere erobret af Geraldo Sem-Pavor i 1166, taget igen af maurerne og endelig vundet tilbage i 1232. Serpa modstod tappert gentagne angreb igennem århundreder, indtil en kort spansk besættelse fandt sted i 1707-08. For de besøgende i Serpa bliver der somme tider sunget serenader af byens traditionelle sangere, som er ægte efterkommere fra middelalderlige troubadourer.

Seværdigheder 

Bygget i 1463 er klosterkirken Santo Antonio i Serpa værd at se for sit lille kloster og flamboyante azulejo glaserede kakkelpaneler fra det 18. århundrede, der gengiver St. Francis’ liv. Serpas slot er af maurisk oprindelse, og blev genopbygget af Kong Dinis i det sene 13. århundrede, men stærkt beskadiget under den spanske invasion i 1707. Indvendig er det arkæologiske museum fyldt med kulturgenstande fra stenalderen, yngre stenalder, romer- og maurertiden. Bygget ind i Serpas mure forsynes paladset for lensgreverne af Ficalho med vand fra en høj, slank akvædukt og en kædepumpe.

Oplevelser i nærheden af Serpa

Beja, bare 8 km vest for Serpa, kan prale af et prægtigt kloster fra det 18. århundrede og et forhistorisk slot. En romersk hovedstad med navnet Pax Julia, og det var her fredstraktaten med de indfødte lusitanere blev underskrevet. Mod syd ligger den smukke hvidkalkede by Mertola, med sit imponerende slot på bjergtoppen og en unik kirke i maurisk stil.

For flere oplevelser i denen del af Portugal, læs vores guide om rejser til Alentejo og få inspiration til din ferie.

 

Læs mere om Serpa

Hoteller

Områder og byer

Alle områder og byer i Alentejo