Om Sousel

Rejser til Sousel

Beliggende 18 km nord for Estremoz i Portugal danner den lidt søvnige landsby, Sousel, en god base, hvorfra man kan udforske den centrale Alentejo region.

Seværdigheder 

Kirken Nossa Senhora da Orada, som dateres tilbage til det 15. århundrede, markerer stedet, hvor Nuno Álvares Pereira opildnede sine soldater og gjorde dem klar, før han ledte dem i kamp.

Det store hovedtorv i Sousel er der, hvor handlende på det sprudlende lørdagsmarked sælger alt lige fra oliven og ost til det lokaltproducerede røde lertøj.

I løbet af den sidste weekend i august foregår Sousels årlige religiøse festival i Largo da Igreja da Nossa Senhora da Orada, mens den årlige Feira de Sao Miguel foregår den sidste weekend i september.

Sousel er nært forbundet med Nuno Alvares Pereira, som samlede sine tropper i Sousel forud for det sejrrige Slag ved Atoleiros, der fandt sted den 6. april 1384.

Oplevelser i nærheden af Sousel

17 km syd for Sousel ligger den maleriske by Estremoz, hvis omgivelser er rige på første-klasses marmor, hvilket kan ses på mange af de lokale bygningsværker.

 

Læs mere om Sousel

Hoteller

Områder og byer

Alle områder og byer i Alentejo