Lavpriskalender

Pakkerejser med fly

Populært i Algarve

ClubHotel Riu Guarana
Portugal, Algarve, Albufeira
  • Flere sportsfaciliteter
  • Her er børnepool
  • Mulighed for halvpension
Pestana Palm Gardens Ocean Villas
Portugal, Algarve, Carvoeiro
  • Lejligheder med tekøkken
  • Godt til par
  • Stort poolområde
Vila Gale Praia
Portugal, Algarve, Albufeira
  • Godt til voksne
  • Tæt på havet
  • SPA & wellness på stedet

Om Algarve

Rejser til Algarve

Algarve som er den sydligste af de portugisiske regioner, er berømt for sine 150 km lang smukke kyst og at have nogle af Europas fineste sandstrande. Rejser man til Algarve ankommer man normalt til Faro lufthavn og herfra er der moderne veje og det er hurtig og nemt at kører til sit hotel på Algarve. 

Vender du blikket mod øst vil du finde Sotavento-kysten og de hvide fiskerbyer Olhão og Tavira. her finder du også mange vidunderlige, øde sandstrande.

De fleste vælger dog at drage mod vestkysten, hvor du finder det "typiske" Algarve med stejle klippevægge og lyse sandstrande. Det er også her man finder de store turiststeder såsom Vilamoura, Albufeira og Praia da Rocha. Området omkring Albufeira er den helt store turistmagnet i Algarve. Her ligger hotellerne tæt og udbuddet af restauranter, barer og butikker er kolossalt. I den gamle bydel og på stranden, hvor fiskerne tidligt om morgenen losser nattens fangst, kan man dog stadig fornemme den oprindelige charme og atmosfære. Tager du i stedet mod vest, vil du finde Kap São Vicente og det mere "rå" Algarve, med stejle kystklipper og strande der er perfekte til surfing på grund af de høje bølger.

Der er omkring 100 attraktive sand-strande på Algarvekysten, beliggende ned til det smukke Atlanterhav, og på grund af de varme havstrømme, kombineret med Algarvekystens placering i ly af de nordligere bjerge, kan temperaturen ofte være meget varm, selv i nogle af vintermånederne. Placeret på sydspidsen af Europa med det store atlantinske ocean indtager Algarve en misundelsesværdig position som et af de behageligste og mest rene klimaer på det europæiske kontinent.

Algarve er lig med sol, sommer, lunt badevand og lyse sandstrande, men Algarvekysten er også et perfekt rejsemål hvis du vil kombinere dette med kultur, historie og natur. Hvert år valfarter rejsende til regionen Algarve i det sydlige Portugal og det er ikke uden grund. Du har altid noget at lave når du holder ferie her og det er ikke svært at finde aktiviteter såsom golf, surfing, vandreture, cykling og alle former for vandaktivitet.

Leder du efter rejser til Algarve så kan du i rejse-søgemaskinen på Signatours Rejser søge og sammenligne priser på rejser til Algarve fra alle flyselskaber og hoteller i databasen. Indtast hvornår du ønsker at rejse til Algarve og du vil få en samlet oversigt med alle rejser. 

Algarve i Portugal er den ideelle destination for individuelle og familierejser, gruppe- eller familiearrangementer. Den lokale gastronomi fine krydderier og friske råvarer er en nydelse til enhver smag. Nyere vingårde, herunder den berømte engelsk sangers Cliff Richard producerer høj kvalitets internationalt præmieret vine.

En rejse til Algarve byder på fantastisk klima året rundt med lune og solrige vintre og lange varme somre, frodige og farverige landskaber, samt idylliske fiskerbyer. Algarve er et af Sydeuropas mest populære rejsemål og folk fra hele Europa rejser til Algarve året rundt for at nyde det milde klima.

Inspiration og fakta

På en ferie i Algarve kommer du tæt på en provins der har erfaret 500 års mauriske besættelse og det har stærkt præget den lokale arkitektur, med de traditionelle hvidskurede huse med en tagterrasse i stedet for et tag og de unikke traditionelle skorstene der er inspireret af maurernes minareter og deres udsmykning afhænger af, hvor velhavende husets ejer er. Typiske fiskelejer med hyggelige cafeer, promenader, restauranter findes lang de ca. 800 Algarves strande.

Den vestlige kyst er stejl og ved Europas sydvestligt punkt og fredet området – Cabo de São Vicente, grundlagde Henrik Søfareren i begyndelsen af d. 15. årh. Søfarerskolen, der udvidede og flettede verden sammen for menneskeheden. Østkysten på Algarve er lav og meget børnevenlig. Algarve er paradiset for trækfugle mellem Europa og Afrika og derfor en decideret destination for ornitologer. Den storslået og alsidig natur byder i Algarve på to bjergområder dækket af skove, korkeg, citron- og appelsintræer, figentræer og selvfølgelig mandeltræer der her blomstrer fuldt ud i slutningen af januar. Største delen af den østlige kyst er præget af Naturreservatet Ria Formosa, et 60 km. lang marskland og økosystemet, med golfbaner og saltindvinding ved siden af og igen, et ”Eldorado” for trækfugle.

Her findes ”næsten” alt

Den lokale befolkning lever meget afslappet, mellem arbejde, strand og social samvær, drager de fordel af en medfødt spontanitet, der kan ses på de fleste fortovscafeer, restauranter, på stranden efter arbejde. Rejser du til Algarve finder du også mange muligheder til en aktiv ferie, med utallige faciliteter til vandsports, en moderne autodrome og gokartbaner, nogle af Europas bedste golfbaner, fodboldbaner, tennis- og løbebaner, jeep safarier, temaparker, mv. og ikke mindst, er klimaet mild og landskabet varieret, blomstrende og grønt året rundt. Om foråret, duftende blomstrende appelsintræer pynter markerne. For selvcateringsferier, mange velforsynede supermarkeder tilbyder alt slags råvarer.

Hele kysten er omgivet af Europas fineste sandstrande med behagelige badetemperature og masser af soltimer året rundt. En del aktiviteter, såsom jeepsafari, dybhavsfiskeri, temaparker og vandland sætter kulør på en uforglemmelig ferie pakket ind i dejlig varme og udsøgte gastronomiske oplevelser. En rejse til Algarve byder også på fantastiske golfbaner og marinaer udstyret med de mest moderne faciliteter til både i alle størrelser.

Fantastisk klima og smukke sandstrande

Mange mener at Algarve byder på de bedste strande i Europa, og på den lange kyst finder du utallige muligheder for at nyde ferie på de lange og brede strande Algarve er så kendt for. Ønsker du mere privat liv finder du på Algarvekysten også mange små strande som ligger i små bugte beskyttet af de høje klipper. Disse strande finder du primært på den vestlige side af Algarvekysten i området mellem Albufeira og Sagres. Klipperne gør at strandene ikke er blevet overfyldt med hoteller og ferielejligheder og man enten skal kører til stranden i sin lejebil eller med taxa.

Med andre ord ønsker man små hyggelige strande med få mennesker eller brede og meget børnevenlige strande tilbyder Algarve begge muligheder.

Foruden at byde på nogle af Europas bedste strande, har Algarve et fantastisk klima som gør at vejret er perfekt til badeferie om sommeren men også et godt rejsemål i vinterhalvåret. Du kan bade ved de mange strande på Algarvekysten fra april til oktober og vælger du et hotel eller ferielejlighed med swimmingpool er badesæsonen meget længere. Vejret på Algarve er meget stabilt og det regner sjældent på selve Algarvekysten. Rejser du til Algarve i sommermånederne vil du opleve temperaturer på ca 27-30 grader mens det i vinterhalvåret er sjældent at temperaturen er under 20 grader. På grund af det milde klima og stabile vejr er der mange som rejser til Algarve på langtidsferie om vinteren, ligesom Algarve er et af de mest populære rejsemål for golfspiller om vinteren, da Algarve er et sandt mekka for gæster fra hele verden der vil på golfrejse.

Farverige flora og fauna

På trods af det stabile klima varierer landskabet på Algarve-kysten stærkt hen over året. I januar og februar er kysten malet hvid med mandelblomster og vilde orkideer. I marts blander den berusende duft af orangeblomst sig med blomstrende acacias. I løbet af april måned giver forårets overflødighedshorn af vilde blomster anledning til den dejlige musik af de mange farverige fugle. Maj og juni er det tid til at se den rå skønhed, som åbenbares, når korktræerne berøves deres bark og står som kontrast til Jacarandaens lilla palet. Juli er kirsebærernes, jordbærernes og melonernes tid. I August og september plukker man druer, figner og mandler. I November er der tradition for indsamling af kastanjer til folkefest rundt omkring på kysten, f.eks. i São Martinho. Og i december er det tid at begynde at plukke de berømte søde saftige Algarve-appelsiner, der fortsætter frem til marts.

Et rejsemål til alle slags ferier

Algarves kyst er mere end 100 kilometer lang og du kan vælge lige nøjagtig den ferieform du ønsker og ikke mindst har du et imponerende udvalg af billige hoteller og ferielejligheder. Igennem årene har Algarve fået et rygte om at det er blevet et charter rejsemål med store hoteller og lidt charme. Lad os slå fast at Alagrve er så meget andet end det. Selvfølgelig finder du byer på Algarve kysten som bæger præg af charterturisme, men søger du efter charmerende hoteller i små fiskelandsbyer eller en vingård med få værelse er mulighederne utallige på Algarve.

Byer i Algarve

Danskerne er ikke de eneste, der har opdaget, at Algarve er et fantastisk feriemål, så det er vigtigt at vælge det rigtige sted, der ikke er oversvømmet af ferierende fra hele Europa, med mindre du netop søger et rejsemål med masser af liv.

Loule – Alte – Silves

Vi kan stærkt anbefale, at I lejer en bil under jeres ophold i Algarve, så I får mulighed for at tage på opdagelse langs kysten og finde jeres favoritstrand. Tag et par afstikkere ind i landet og kig på byer som Loulé, der blev grundlagt af romerne for 2.000 år siden. Her er det travle marked og den gamle bydel helt klart et besøg værd. Ca. 20 km nord for Albufeira ligger Alte, der med sine snævre brostensbelagte gader er en af de mest charmerende bjerglandsbyer i Algarve. Også Silves, der var maurernes hovedstad i Algarve, fortjener et besøg. Her er smukke moskeer og store fæstningsanlæg, der vidner om byens dramatiske historie.

Albufeira og Portimao

Byer som Albufeira og Portimao er kendt som populære rejse mål med et stort udvalg af hoteller og ferielejligheder og byder desuden på et rigt udvalg af butikker, restauranter og et livligt natteliv. Det er dog også muligt at bo i udkanten af Albufeira og Portimao på hoteller eller ferielejligheder der ligger direkte ved de smukke sandstrande.

Vælger du at købe flybilletter til Algarve og ønsker lidt mere fred og ro kan vi anbefale at du søger mod byerne vest for Portimao ca. 50 kilometer fra lufthavnen i Faro. Strandene øst fra Faro i nærheden af byen Tavira er meget børnevenlige og tilbyder hoteller og ferielejligheder til meget billige priser.

Turismen på Algarve er vigtig for hele Portugal, og der investeres mange penge i nye hoteller, nye veje i at udvide lufthavne i Faro osv. Du vil opleve at rejser du til Algarve er det dog ikke kun for at glæde de udenlandske turister der bliver investeret på disse områder, faktisk er der dobbelt så mange portugiske turister på Algarve som udenlanske og de mange fastboende portugisere på Algarvekysten nyder naturligvis også de smukke strande og det milde klima. Det betyder at du altid kan være sikker på at Algarvekysten forbliver ”portugisisk”.

Tal og fakta

Algarves administrative center er Faro med sine 16 kommuner, som igen styrer alt 77 sogne. Længden af den sydvendte kyststrækning er ca. 155 kilometer og det er helt klart lettest at komme rundt på Algarve i bil, hvorfor det stærkt kan tilrådes at leje en bil, når man er på ferie i Algarve. Der er dog også en ensporet jernbanelinje fra Lagos til Vila Real do Santo António, der igen forbinder den jernbanestrækning, der fører til Lissabon og længere mod nord. Der er en international lufthavn beliggende bekvemt i midten af Algarvekysten, tæt på Faro, og for danskere er der nu mulighed for at flyve direkte dertil for ganske billige penge.

Algarve – Portugals sydligste region – består af 5,411 kvadratkilometer med cirka 420.000 permanente indbyggere. Dette tal svulmer dog ofte op til et godt stykke over en million mennesker i sommerperioden, hvor Algarve med sine fantastiske strande, sine spektakulære klippeformationer, sine rige gatronomiske traditioner, der er præget af den lokale maritime kultur, og de mange solkinstimer og blide vinde, er et yderst populært rejsemål, ikke bare for portugiserne selv, men for mange europæere, der forlængst har opdaget Algarves charme.

I baglandet af Algarve ligger pittoreske småbyer og historiske monumenter spredt i det bjergrige landskab.

Maurerne har sat deres tydelige præg på Algarve som ses i de kridhvide huse i arabisk stil, i de karakteristiske blå-hvide kakler og i de høje, slanke, fint udsmykkede skorstene, der kan minde om minareter.

Historie

Det var på Algarve, at Henrik Søfareren grundlagde navigationsskolen i det 14. årh. og herfra sejlede ud med de første skibe, der satte nye verdensdele på det europæiske verdenskort. En rejse til Algarve byder på nogle af Europas bedste sandstrande og spændende klippeformationer, en imødekommende og gæstfri lokalbefolkning, samt udsøgt gastronomi.

At rejse til Algarve bringer dig også tæt på en historisk unik region, der har været beboet af både fønikiere og romere. Ruinerne fra Romertiden bærer spor fra den eksplosive udvikling i byernes administration og infrastruktur, bl.a de mange kurbade, som skete under romerne. Den mauriske invasion i 711 og mange århundreders overherredømme er stadig synlig i byernes snoede gader, huse og fæstninger, og navnet ”Al-Gharb” (Vesten) stammer fra denne tid. Først i 1249 blev Algarve en del af Portugal med erobringen af den dengang mauriske hovedstad Silves.

Jordskælvet i 1755 ødelagde og oversvømmede størstedelen af byerne ved kysten. Sidst i det 19. årh. blomstrede fiskekonserves-industrien og senere er turisme, landbrug, fiskeindustri og senest vinproduktion blevet provinsens økonomiske grundlag.

Seværdigheder

En rejse til Algarve byder på mange spændende oplevelser og seværdigheder. Det bjergrige område, der deler Alentejo og Algarveprovinsen er meget betydningsfuldt for Algarves sub-tropiske klima. Bjergkæden med Monchique-bjerget (Foia, 902 m) og Caldeirão byder på rig middelhavs-vegetation, såsom korkeg, sjældne egetræer og magnolie. I denne del af regionen er der også rige muligheder for at opleve Algarves keramik, kursteder, samt muligheden for udflugter og vandreture. Vest for Faro kan man opleve sandstensklitter, der skjuler fantastiske grotter og klippeformationer, som man kan besøge med både, og øst for Faro kan man opleve den flade kyst og det 60 km store naturreservat Ria Formosa med sit rige dyreliv og de spændende saltbassiner.

Birdwatching-festival på Algarve

Danskerne strømmer til Sydeuropa om sommeren, men fuglene gør det om vinteren. Og et af deres absolut mest populære rejsemål er Algarve-kysten. Fugleinteresserede valfarter derfor også til Algarve, hvor mere end 250 arter kan observeres. Fuglene, hvoraf mange er sjældne arter, kommer blandt andet fra Afrika, Nordamerika og Nordeuropa. 40% af Algarves areal udgøres af fredede naturområder, og her har man opbygget 10 forskellige "birdwatching-centre", hvor der er faciliteter såsom udsigtstårne og informationstavler.

Få en forsmag ved at kigge på filmen her

Hvert år i oktober afholdes der Birdwatching Festival på Algarve. I år foregår det i byen Silves fra 01-04. oktober. Under festivalen arrangeres der ture til de bedste områder, workshops, udstillinger, eksperimenter med at tiltrække fuglene med lyde, aktiviteter for børn og meget andet.

Se mere om Birdwatching i Algarve her:

Turistbureau

Algarves turistbureau er ikke et rejsebureau og sælger ikke rejser. På deres hjemmeside findes dog blandt andet en oversigt over hoteller, restauranter og golfklubber i området med kontaktoplysninger. Turistbureauet samarbejder således med rejsebranchen om at promovere regionens tilbud.

Turistbureauet hjemmeside er god at tjekke, hvis du er på vej til Algarve, da du her finder omtaler at kommende arrangementer såsom udstillinger, markeder, koncerter og festivaler i regionen. 

Kontaktinformation

Região de Turismo do Algarve 
Av. 5 de Outubro, 18-20
8000-076 Faro - PORTUGAL

Telefon: (+351) 289 800 400

Besøg Algarve turistbureau her for mere information om Algarve.

Læs mere om Algarve

Kort

Hoteller