Algarve som er den sydligste af de portugisiske regioner, er berømt for sine 150 km lang smukke kyst og at have nogle af Europas fineste sandstrande. Rejser man til Algarve ankommer man normalt til Faro lufthavn og herfra er der moderne veje og det er hurtig og nemt at kører til sit hotel på Algarve.

Vender du blikket mod øst vil du finde Sotavento-kysten og de hvide fiskerbyer Olhão og Tavira. her finder du også mange vidunderlige, øde sandstrande.

De fleste vælger dog at drage mod vestkysten, hvor du finder det “typiske” Algarve med stejle klippevægge og lyse sandstrande. Det er også her man finder de store turiststeder såsom Vilamoura, Albufeira og Praia da Rocha. Tager du i stedet mod vest, vil du finde Kap São Vicente og det mere “rå” Algarve, med stejle kystklipper og strande der er perfekte til surfing på grund af de høje bølger.

Algarve er lig med sol, sommer, lunt badevand og lyse sandstrande, men Algarvekysten er også et perfekt rejsemål hvis du vil kombinere dette med kultur, historie og natur. Hvert år valfarter rejsende til regionen Algarve i det sydlige Portugal og det er ikke uden grund. Du har altid noget at lave når du holder ferie her og det er ikke svært at finde aktiviteter såsom golf, surfing, vandreture, cykling og alle former for vandaktivitet.

Rejser til Algarve finder du billigt online

Leder du efter rejser til Algarve så kan du i rejse-søgemaskinen på Signatours Rejser søge og sammenligne priser på rejser til Algarve fra alle flyselskaber og hoteller i databasen. Indtast hvornår du ønsker at rejse til Algarve og du vil få en samlet oversigt med alle rejser. Du kan også søge efter specielle rejseformer til Algarve f.eks. charterrejser, afbudsrejser eller all inklusive.

Derfor skal du rejse til Algarvekysten

På en ferie i Algarve kommer du tæt på en provins der har erfaret 500 års mauriske besættelse og det har stærkt præget den lokale arkitektur, med de traditionelle hvidskurede huse med en tagterrasse i stedet for et tag og de unikke traditionelle skorstene der er inspireret af maurernes minareter og deres udsmykning afhænger af, hvor velhavende husets ejer er. Typiske fiskelejer med hyggelige cafeer, promenader, restauranter findes lang de ca. 800 Algarves strande.

Den vestlige kyst er stejl og ved Europas sydvestligt punkt og fredet området – Cabo de São Vicente, grundlagde Henrik Søfareren i begyndelsen af d. 15. årh. Søfarerskolen, der udvidede og flettede verden sammen for menneskeheden. Østkysten på Algarve er lav og meget børnevenlig. Algarve er paradiset for trækfugle mellem Europa og Afrika og derfor en decideret destination for ornitologer. Den storslået og alsidig natur byder i Algarve på to bjergområder dækket af skove, korkeg, citron- og appelsintræer, figentræer og selvfølgelig mandeltræer der her blomstrer fuldt ud i slutningen af januar. Største delen af den østlige kyst er præget af Naturreservatet Ria Formosa, et 60 km. lang marskland og økosystemet, med golfbaner og saltindvinding ved siden af og igen, et ”Eldorado” for trækfugle.

Her findes ”næsten” alt

Den lokale befolkning lever meget afslappet, mellem arbejde, strand og social samvær, drager de fordel af en medfødt spontanitet, der kan ses på de fleste fortovscafeer, restauranter, på stranden efter arbejde. Rejser du til Algarve finder du også mange muligheder til en aktiv ferie, med utallige faciliteter til vandsports, en moderne autodrome og gokartbaner, nogle af Europas bedste golfbaner, fodboldbaner, tennis- og løbebaner, jeep safarier, temaparker, mv. og ikke mindst, er klimaet mild og landskabet varieret, blomstrende og grønt året rundt. Om foråret, duftende blomstrende appelsintræer pynter markerne. For selvcateringsferier, mange velforsynede supermarkeder tilbyder alt slags råvarer.

Find den rigtige rejse

Algarve er den ideelle destination for individuelle og familierejser, gruppe- eller familiearrangementer. Den lokale gastronomi fine krydderier og friske råvarer er en nydelse til enhver smag. Nyere vingårde, herunder den berømte engelsk sangers Cliff Richard producerer høj kvalitets internationalt præmieret vine.