Om Lagos

Rejser til Lagos

Med sin smukke beliggenhed ved udmundingen af Bensafrim-floden i den vestlige del af Algarvekysten er Lagos en af de mest populære byer i det sydlige Portugal.

Byen har masser af historiske seværdigheder, såsom de gamle bymure fra det 16. århundrede, Porta de São Gonçalo (Skt.Gonçalo's port) med sine vagttårne på begge sider, og guvernørernes slot af arabisk oprindelse. Du kan også opleve den berømte kirke Skt. Antonio, som blev genopbygget i 1769; og kirken Skt. Sebastian, der stammer fra det 14. århundrede, og som ligger på en bakke med en fantastisk udsigt over Lagos-bugten.

I området Praça de Gil Eanes i centrum af byen finder du en pulserende og livlig atmosfære, især om aftenen, hvor der som regel er levende musik og gadeteater, samt masser af caféer, barer og restauranter, der passer til enhver smag.

Byen har også en malerisk lystbådehavn med en smuk udsigt over havet og masser af barer, restauranter og butikker. Lige over marinaens bro ligger der en række dejlige små fiske-restauranter.

Hver lørdag morgen er der marked i byen, hvor du kan købe frisk frugter og grøntsager, herunder lokale oliven, figner og mandler.

Ved Ponte da Piedade (foran fyret) har du en fantastisk udsigt over for det fejende sand omkring Lagos bugt med Monchique-bakkerne i baggrunden. Herfra kan du endda se hele vejen til Sagres mod vest og Albufeira mod øst.

Det omfattende udvalg af seværdigheder og aktivitetsmuligheder betyder, at Lagos passer til en række forskellige typer af ferie, hvadenten det er familieferie, parferie eller feriegæster, der rejser på egen hånd.

Desuden er Algarve-regionen velsignet med et fremragende klima med varme somre og milde vintre. 
Forårs- og efterårssæsonen er lyse og solrige, og Algarve kan prale af over 3.000 timers sol om året. Vintrene er som sagt milde, men vejret kan være uforudsigeligt med lige mange gode og dårlige vejrdage, som gør dem mere velgenede til vandreture, cykling eller sightseeing end til strandferie.

 

 

Læs mere om Lagos

Information og fakta

Lagos er en historisk by, der ligger på den smukke vestlige side af Algarvekysten. Det er en by, der kan prale af en rig arv fra Portugals opdagelsestid og en kystlinje med dramatisk natur, som i dag gør den til en af ??Algarvekystens fineste rejsemål.

Lagos byder på maleriske strande, summende natteliv og fremragende turistfaciliteter. Heldigvis har Lagos endnu ikke underkastet sig masseturisme, og byen bevarer stadig sit portugisiske særpræg og sin charme. Med sine brostensbelagte gader, autentiske restauranter og en typisk portugisisk atmosfære er den afslappet og indbydende. Lagos kombinerer med andre ord traditionel portugisisk kultur med smukke strande og moderne turistfaciliteter.

Området omkring Lagos byder på varierede og spændende aktivitetsmuligheder med mange gode  muligheder for dagsudflugter. Lagos er lige så velegnet som en destination for familieferie med sine beskyttede strande og vandlande, som den er velegnet til en ferie for par eller singler.

Seværdigheder og udflugter

Lagos´ omfattende historie afspejles i de forskellige attraktioner, der findes i byen; der er gamle mauriske mure, ekstravagante barokkirker og en fæstning fra det 17. århundrede. Byens centrum er den smukke havn ved flodmundingen, som ører forbi den lille fiskerihavn til den moderne marina.

Syd for Lagos finder du Ponta da Piedade, der er en række forvitrede klipper med spektakulære grotter og huler, der betragtes som en af Algarves fineste naturseværdigheder. Mod øst finder du den 4 km lange Meia Praia Beach, der den største sandstrand i den vestlige del af Algarveregionen, mens du ved Ponta da Piedade også kan opleve de pittoreske strande Praia da Dona Ana og Praia do Camilo.

Der er også mange muligheder for dagsudflugter, såsom den historiske by Silves og surferbyen Sagres. Sagres er en populær surfer-destination og er ideel til turister, der sætter pris på naturens rå kraft, mens Silves var den gamle hovedstad i Algarveregionen og i dag byder på sit kendte, røde slot og sine traditionelle huse beliggende i de hyggelige brostensbelagte gader, der fører ned til floden.

Alternative dagsudflugter fra Lagos omfatter byen Praia da Luz, shoppingbyen Portimão og  byen Praia da Rocha. Alle disse dagsudflugter kan nås med billig offentlig transport.

Vejret 

Algarve-regionen i Portugal er den mest solrige, tørreste og varmeste del af landet, selv om det sjældent er ubehageligt varmt. Havtemperaturerne her er også varme. Regionen har et typisk middelhavsklima med milde vintre og varme, men sjældent ekstremt varme somre. 

Strande

Lagos har nogle af de fineste strande i det sydlige Portugal og fire af dem ligger i gåafstand fra byen. Meia Praia er en stor sandstrand, der strækker sig 4 km langs kysten, mens Praia Dona Ana og Praia do Camilo er smukke, afsondrede strande, der er omgivet af gyldne klipper og har krystalklarr havvand.

På den sydvestlige side af Lagos finder du Porto de Mos-stranden, der er et godt valg, hvis du foretrækker at komme lidt væk fra den travle by.

Det store antal af forskellige typer af strande i nærheden af Lagos betyder, at du selv om sommeren nemt kan finde en plads under den strålende sol ved havet.

Transport

Den nærmeste internationale lufthavn er Faro Lufthavn, som ligger ca. 85 km øst for Lagos. Der er tog- og busforbindelser fra Faro by til Lagos, men disse ruter passerer ikke tæt på lufthavnen, så der er behov for en  bus eller en taxa for at rejse fra lufthavnen til Faro centrum og videre derfra.

Privat transfer er meget hurtigere, mens en delt minibus er en billigere mulighed. Hvis du hverken ønsker at arrangere privat transfer eller delt minibus, anbefaler vi dig at leje en bil i Faro Lufthavn.

Rejser for familien

Lagos er et glimrende rejsemål for en familieferie. Byen byder på et bredt udvalg af familievenlige hoteller, mens restauranter, cafeer og byens seværdigheder tager godt imod børn. Lagos er mere afslappet end andre, lidt større, feriesteder, såsom Albufeira eller Praia da Rocha, og er meget sikkert  - og har desuden en tendens til at være mindre hektisk om aftenen.

Strandene i Lagos er rene og der er beskyttede strande til svømning, som om sommeren overvåges af livreddere. 

Lagos Zoo er en god udflugtsmulighed for de mindre børn, mens børn i alle aldre - foruden de voksne - sikkert vil finde det interessant at være med på én af de bådture, der afgår fra havnen, og som giver mulighed for at se delfiner i havet omkring byen.

Hvis du er på ferie med lidt ældre børn og teenagere, vil de også blive helt underholdt, da Algarvekysten byder på et varieret udvalg af aktiviteter, herunder vandparken Slide & Splash, Zoomarine Marine Park og tovbanen ved Luso Aventura.

Kort

Hoteller