Populært i Algarve

Grande Real Santa Eulalia Resort
Portugal, Algarve, Albufeira
  • Tæt på havet
  • SPA & wellness på stedet
  • Flere swimmingpools
Alfagar I Village
Portugal, Algarve, Albufeira
  • Mulighed for havudsigt
  • Godt til børnefamilier
  • Miniklub for børn
ClubHotel Riu Guarana
Portugal, Algarve, Albufeira
  • Flere sportsfaciliteter
  • Her er børnepool
  • Mulighed for halvpension

Om Portimao

Rejser til Portimão

Mod vest på den sydlige portugisiske kystregion Algarve, der hvor floden Arade munder ud i Atlanterhavet, ligger Portimão (eller Portimao). Portimão er blandt de største byer på sydkysten. Rejs med Signatours Rejser til Algarve og bo på håndplukkede hotelle i Portimao der alle har gode anmeldelser.

Inspiration og fakta

Portimão er en ganske pæn og samtidig moderne by. Den har næsten alt, hvad en flok glade turister ønsker sig: strand og diskotek! Der er to ting, som gæster altid tænker på ved Portimao: Praia da Rocha stranden og Katedral diskoteket.

God stemning, solskin, shopping og sardiner! Det er Portimão! En af de bedste gader til shopping er Rua do Comério, en gågade som begynder ved den gamle markedsplads nær kirken på det højeste sted i byen. Der er også livlig aktivitet i Portimãos havn. Mange turister flokkes der for at smage de lækre grillede sardiner ved den gamle kaj i Portimão. De er kun vaskede i havet og grillet over trækul.

Portimãos rolle på Algarve

Portimao er en typisk havneby, der tidligere levede af fiskeriet. Helt op i starten af 1980erne var fiskeri det primære erhverv i Portimão, og det fornemmer man stadig. Som konsekvens af Algarves touristboom blev byens vigtigste indtægtskilde bygningsindustrien.

Bylivet

Portimão blev hårdt ramt af det store jordskælv i 1755, som ødelagde en stor del af bygningerne i byen. Den gamle bydel i Portimão består således af bygninger fra sidst i 1800-tallet, og rundt om står mere moderne lejlighedskomplekser i blå, pink og koral farver.

Portimãos bymidten er rig på butikker, og man kan finde et stort udvalg af varer lige fra det mest moderne tøj til traditionelt kunsthåndværk. Der findes også mange caféer og restauranter, hvor man kan side og slappe af og betragte bylivet udfolde sig omkring en.

Fisk betyder alt for byen

Portimão har et stort udvalg af gode fiskerestauranter, og byen er især kendt for sine friskfangede sardiner, som serveres grillet.

Stranden 

Praia da Rocha knap tre kilometer fra Portimão er blevet en rejsedestination i sig selv, og der er da også i løbet af årene blevet bygget hoteller, restauranter og butikker ved stranden.

Portimão - et godt udgangspunkt for oplevelser

Selvom mange besøgende i Portimão naturligt tiltrækkes af standen Praia da Rocha, er der også med udgangspunkt i Portimão gode muligheder for at udforske den indre del af Algarve. Der arrangeres f.eks. vandreture i de bjergegnen ved Monchique, og cykelture i regionens rolige og mindre kendte dale.

Rejser til Portimão finder du nemt og billigt i søgemaskinen - Læs om Portimão og andre rejsemål på Algarve-kysten og sammenlign priser på din rejse.

Læs mere om Portimao

Hoteller