Populært på Azorerne

Om Azorerne

Rejser til Azorerne

Måske europas smukkes rejsemål... opleve azorerne med Signatours Rejser, vi er specialister i rejser til Portugal hvor du bor på nøje udvalgte hoteller. Azorerne er et paradis for naturelskere med sine skulpturelle dybblå indsøer omgivet af blomsterflor, og med udsigterne fra øernes højderygge over hav og land.

Overvejer du at besøge Azorerne, så gør dig selv en tjeneste at besøge mere en bare en ø. Langt de fleste danske turister der rejser til Azorerne besøger kun hovedøen Sao Miguel, og det er en skam, selvom Sao Miguel er en dejlig ø. Når du nu har taget beslutningen om at flyve de 5 timer til Azorerne så går du glip af mange oplevelser ved ikke at besøge flere øer.

Azorerne er ligesom en subtropisk ø. På disse vulkanøer emmer naturen af liv. Det bugner næsten over af grønt. Og det er frem for alt dyr- og plantelivet som gør de ni små øer i Atlanterhavet, til noget specielt.

Den lille øgruppe Azorerne ligger på samme breddegrad som Lissabon, men ca 1300 km ude i Atlanterhavet. Siden portugiserne har opdaget og koloniseret Azorerne i 1427, har hver ø udviklet i deres eget tempo, afhængig af den strategiske position for søfart, havnens kvalitet og afstanden til de andre øer. Dette har ført til en øgruppe af ni individualister, både hvad gælder natur og bebyggelse.

Udslukte vulkaners dybe kratere fremstår frodigt grønne, og man oplever virkelig naturens oprindelige skønhed på Azorerne. Genopdagelse af naturens fred og dens musiske stilhed samt oplevelser af natur og kultur i smuk harmoni giver rige og dejlige ferieminder.

Inspiration og fakta

Ni øer med ferieoplevelser i ni mini-verdener

På Europas yderste forpost, midt i Atlanterhavet, ligger øgruppen Azorerne som en broget verden af natur i harmoni med en befolkning, der er præget af århundreders kultur. Sao Miguel er den største ø i Azorerne og er med rette stolt af sine tre smukke indsøer; Sete Cidades, Fogo og Furnas samt af sin livlige hovedstad Ponta Delgada. Tæt ved ligger øen Santa Maria, hvis skrænter er dækket med vinmarker, der vokser ned mod den muslingeformede bugt Sao Lourenco, stedet hvor Columbus opsendte sine takkebønner i kapellet Anjos på vejen tilbage fra sin opdagelse af Amerika.

Azorernes centrum er de fem øer, der ligger tæt ved siden af hinanden. Øen Terceira repræsenterer historien, oplevet i byen Angra do Heroismo – den første europæiske by i Atlanterhavet og nu klassificeret som et af verdens kulturminder. Faial er øen, hvor de blå hortensia dominerer, og hvor en lun havn byder sejlere fra hele verden velkommen. Øen Pico er et bjerg født af havet, hvor hvalfangsten har sin tradition. De grønne vidder og de små opdyrkede områder nær havet og ved foden af højderyggen kendetegner Sao Jorge. Øen Graciosa, hvor vindmøllerne knejser aftegnet mod de grønne marker, er lille, men der findes blandt andet en hemmelighedsfuld sø i bunden af en vulkan.

Flores der er skabt af vulkaner er som en have med fortryllende søer anlagt i havet. Corvo er en miniø, men har alligevel en stor og smuk vulkanslugt midt på øen.

På Azorerne kan lidt af paradiset genopleves gennem den skønhed som naturen og mennesket hånd i hånd har skabt.

Livskunst og historie gennem fem århundreder

Paladser, kirker og fæstninger er vidnesbyrd om tiden, hvor skibene lastet med rigdomme fra Amerika og Fjernøsten passerede her. Brogede og livlige folkefester og en rig og varieret gastronomi, der er baseret på traditionelle retter nedarvet gennem generationer, kan opleves her. Hver feriedag på Azorerne bliver på denne måde et uforglemmeligt minde.

Kunst i regnbuens farver

Grønt og blåt er Azorernes naturlige farver, men befolkningen tilføjer sine egne farver i de brogede udsmykninger af kanterne omkring døre og vinduer. De hvidkalkede mure står i kontrast til det sorte basalt, som er formet i barokkens svungne linjer. Kirkernes indre stråler beklædt med guld.

Ægte ferieoplevelser på Azorerne

Turisten oplever den oprindelige og ægte folkekunst i de håndvævede tæpper, i mønstre udviklet gennem generationer samt i blomster nænsomt skabt af fiskeskæl. Af figentræets bløde marv udskæres de fineste miniaturer. Ægte folkekunst, som kan opleves fra ø til ø.

Oplevelserne er mangfoldige. Folkedansen fænger med sine rytmer – et kulturudtryk, som endnu lever. Duften fra de herlige retter tilberedt af havets friske råvarer eller af det smagfulde kød fra øen, efterfulgt af den tropiske sødme fra frisk ananas, er en oplevelse i sig selv.

Azorerne tilbyder anderledes ferieoplevelser rækkende fra det enkle til det storslåede, men også bare kunsten at leve og at opleve.

Spændingen på havet ved Azorerne

At dyrke sejlsport, dykning, udfordre bølgerne på et surfbræt, følge kaskelothvalerne – havets venlige kæmper, lande en stor fisk efter en hård kamp, tage en forfriskende vandretur gennem bjerge og dale, indånde den krydrede duft af blomster og hav eller nyde et spil tennis eller golf på toppen af den stejle skrænt. Sådan er Azorerne for aktive turister.

Endnu smukkere set fra havet

At sejle ved Azorerne er en opdagelsesrejse af grønne øer vekslende med lune havne velegnede for lystsejlere. Strandens bløde sand eller de naturlige svømmebassiner, formet i den vulkanske klippe, venter på dem, der søger sol, strand og vand. De bedste forhold for surfere findes på øerne Santa Maria, Sao Jorge og Sao Miguel.

Havets dybde gemmer en magisk verden af grotter og undersøiske klipper med stimer af farvestrålende fisk, og hvalernes gigantiske forme veksler med delfinernes yndefulde leg. Sportsfiskeren udforedres af sværdfisk, tun og hajer.

Ni øer til aktiv ferie

Golfentusiaster kan glæde sig over evigt grønne baner, omgærdet af et blomsterflor af azalea og hortensia på alle årets 365 dage. Tennisbaner og svømmebassiner hører med til feriestedernes tilbud.

Naturelskere kan iagttage et rigt fugleliv og en rig flora i naturreservaterne. Den frugtbare vulkanjord resulterer i en frodig vegetation af farver og duft.

De eventyrlystne kan udforske grotter, nedstige i udslukte vulkaners kratere, dyrke bjergbestigning, hanggliding eller svæveflyvning.

Aktiv ferie eller hvile og afslapning? Vælg selv – Azorernes natur byder på begge muligheder.

Læs mere om Azorerne på Portugals turistkontors hjemmeside.

Læs mere om Azorerne

Hoteller

Søg på kort
Søg på kort
Pris pr. person

Boligform
Kvalitet
Faciliteter
Rejsetemaer
Hoteltype
Nulstil filter
rejser fundet: 
Sorter efter
 • Stjerner
  • Fra lav til høj
  • Fra høj til lav
 • Navn
 • Pris
  • Fra lav til høj
  • Fra høj til lav

Vent mens vi finder din rejse

Det tager et øjeblik...

Ingen rejser fundet for valgte periode

 • Søg datoer markeret med grøn i kalenderen for gode flyforbindelser
 • Søg max. 2-3 pers. pr. vær. (og max. 9 i alt)
 • Den valgte periode er muligvis udenfor sæson på denne destination
 • Afrejsedato er muligvis for langt ude i fremtiden (mere end 8 måneder)
 • Alle hoteller på denne destination er muligvis fuldt booket i valgte periode

Der kan ikke findes hoteller ud fra den filtrering du har valgt.