Om Graciosa

Rejser til Graciosa

Den lille ø Graciosa på Azorerne har vinmarker, der gennemskæres af sorte stenmure, hvide vindmøller mod den blå himmel, og er berømt for sin skønhed og det omgivende havs hvide skum. På den tidløse og rolige ø Graciosa kan man nyde en afslappet ferie og få genopladet sine batterier.

Historie, vinmarker og sorte stenmure

Vil man gå på opdagelse på Graciosa, må man gå gennem vinmarker, der ligger som skakspilsfelter omgivet af sorte lavamure ”currais”, eller tage op i bjergene for at opleve den storslåede udsigt over landskabet.

Man kan også beundre den frodige vegetation omkring Graciosas vulkankratere eller ”caldeiras” og udforske en udslukt vulkan ved Furna do Enxofre med dens underjordiske sø. Man må heller ikke gå glip af en vandretur langs med Graciosas romantiske kyst med de dybe bugter og små øer.

Santa Cruz

I byen Santa Cruz er gaderne kantet med hvide huse, som daterer sig et par århundreder tilbage og i sognekirken kan man se paneler fra det 16. århundrede samt kostbare eksempler på portugisisk malerkunst.

Mad og vin på Graciosa

Det kan ikke undre, at Graciosa med så mange vinmarker producerer fremragende vine. Man kan få både rødvine og hvidvine, og de passer perfekt til de lokale retter med frisk fisk, skaldyr og kød. Som afslutning på måltidet kan man prøve en traditionel budding og et glas brændevin ”aguardente”, der er destilleret i traditionelle kobberkar.

Læs mere om Graciosa

Hoteller