Om Santa Maria

Rejser til Santa Maria

På Santa Maria ligger vinmarkerne på stejle bjergterrasser, og slanke, hvide skorstene pryder de portugisiske bosætteres traditionelle huse. 

Inspiration og fakta

Historiske landsbyer

Santa Marias historiske landsbyer, Vila do Porto og Anjos, var vidne til Columbus´s ankomst på hans første rejse til Amerika og har stadig den dag i dag en charmerende, uspoleret karakter.

Fremragende strande og landskaber 

Santa Marias kystlinie er rig på vige, hvor man finder de smukkeste strande på Azorerne og øen har også de fleste solskinstimer. Santa Marias høje, mavekildrende bølger er en spændende udfordring for surfere, mens dybhavsfiskeri, sejlads, dykning og paraglidning tiltrækker dem, som ønsker en mere adrenalinpumpende ferie.

Fredfyldte landskaber 

Hvis man trænger til en stille pause, vil man sætte pris på Santa Marias rolige landskaber, frodigt grønne bjerge og golde sletter og lokalbefolkningens afslappede livsstil. Man kan nyde en behagelig vandretur gennem gamle skove og beundre bugten Baía de Sao Lourenco´s skalformede geologi. Undervejs vil man opdage, at Vila do Porto, Santo Espírito, Anjos og Sao Pedro er vigtige stop på turen rundt til Santa Marias historiske kirker, klostre og fæstninger.

Det lokale køkken på Santa Maria

Under opholdet på Santa Maria vil der også være masser af tid til at smage det lokale køkken med bl.a. frisk fisk, traditionelle opskrifter og buddinger. Der fremstilles også stadig en passende mængde traditionelt kunsthåndværk på øen.

Sådan rejser du til Santa Maria

Santa Maria er den østligste af øerne i den azoriske arkipelag og besøgende rejser til øen via dens lufthavn, Santa Maria Airport. 

Santa Maria-lufthavnen ligger tæt ved Vila do Porto, der er øens mest befolkningsrige område. Air Azores (SATA) flyver mellem lufthavnen og Ponta Delgada på São Miguel. Santa Marias lufthavn har kun en lille terminal, så man farer ikke vild. I lufthavnens terminal finder man nødvendigheder som hævemaskiner og en turistinformation. Der er offentlig transport til Vila do Porto, der ligger fire kilometer fra lufthavnen. Der er også taxi og billeje, der nok er den bedste mulighed for hurtigt og effektivt at komme rundt på øen.

Læs mere om Santa Maria

Hoteller