Om São Jorge

Rejser til São Jorge

São Jorge på Azorerne er en grøn ø med en vegetation, der dækker bjergene og dalene, hvorfra man har en betagende udsigt til Pico og Pico Mountain. Stejle klipper falder lodret ned i havet og over det forbløffende åbne landskab lyder fuglesang. 

En ø for naturelskere

São Jorge sammenlignes ofte med et kæmpestort skib af sten, der har ankret op på det blå hav, og en ferie på São Jorge vil bringe hele familien tættere på naturen.

Man må ikke gå glip af en vandretur på São Jorge. En smal sti snor sig mellem græsgange og kratskove for at ende ved toppen af Serra do Topo -bjergene, mens en anden sti fører ned til Faja de Santo Cristo, et klippefyldt østykke, der rager op af havet, med en lille sø ved siden af havet. Man kan også følge de mange stier på São Jorge, som er trådt af bønderne, der arbejder i markerne, eller "fajãs", der leder malkekvæget til græsgangene på bjergskråningerne med friskt, ungt græs.

São Jorges hvidkalkede landsbyer

São Jorges hvidkalkede landsbyer ligger spredt ud over det uspolerede landskab, langs med vandløb eller højt oppe på klipperne. Lejlighedsvis kan man se små mejerier, hvor komælk bliver lavet til øens berømte oste, der er en god start på ethvert måltid.

En opdagelsesrejse

At gå en tur på São Jorge er som at begynde på en opdagelsesrejse. Man vil opdage smukke landskaber og byer, hvor der stadig fremstilles traditionelt kunsthåndværk, såsom uldne sengetæpper, der er håndvævet med stor dygtighed på trævæve. Man kan også opdage et gammelt kirketårn, der blev begravet under et vulkanudbrud, samt opleve freden og roen, der hersker på denne ganske enestående ø.

Læs mere om São Jorge

Hoteller