Om Terceira

Rejser til Terceira

Engang modtog Terceiras havn galeoner ladet med krydderier fra Østen og guld og sølv fra de amerikanske kontinenter. Selv i dag fører de historiske gader i hovedbyen Angra do Heroismo en tilbage til det 16. og 17. århundrede. Læs mere om rejser til Terceira på Azorerne.

Inspiration og fakta

Uden for byen ligger de flade, grønne marker som et skatbræt med malkekøer hist og pist, og hvide huse, der dukker sig mod den blå himmel. Terceiras lokalbefolkning har budt gæster velkommen på øen gennem århundreder, og fordriver selv fritiden med traditionel tyrefægtning ”tourada à corda” og moderne sport som golf. Med sin perfekte blanding af fortid og nutid indbyder Terceira til en spændende og komplet ferie.

Angra do Heroismo

Angra do Heroismo er opført i det 16. århundrede og var det første europæiske bycentrum og har som følge deraf opnået status som verdensarv af Unesco. Byens gamle gader fremhæver i særlig grad dens fine arkitektoniske arv i lighed med dens kirker, paladser og museer sammen med fæstningen, som forsvarede Angra do Heroismo og dens havn mod pirater.

Praia da Vitória

Når man har fået en smagsprøve på Angra do Heroismos fornøjelser, bør man besøge den historiske by Praia da Vitória. Her finder man den gotiske kirke i Sao Sebastiao, der er opført af de første bosættere, samt herresæderne, kirkerne og kapellerne i Sao Carlos, Fontinha, Sao Brás og Lajes alle sammen mesterværker inden for imperialistisk arkitektur og viet til dyrkelse af Helligånden.

Terceiras uspolerede natur

Terceiras uspolerede natur er et perfekt supplement til øens byers fine historiske monumenter. Terceira kan opvise både grønne landskaber og bjerge, der er velegnede til en vandretur, hvor man kan få et glimt af markerne med de stedvise blomster og det blå hav og den blå himmel. En vandretur i bjergene vil også byde på nogle af Terceiras geologiske vidundere, som f.eks. Caldeira de Guilherme Moniz, et 15 km bredt vulkankrater og Algar do Carvao hulerne med deres stalaktitter og stalagmitter af lava.

Aktiviteter 

Man finder også en krævende golfbane på øen og to marinaer, som giver Terceira en kosmopolitisk atmosfære, da de tiltrækker yachts, der er på vej over Atlanten. Det omgivende hav har meget at byde på for dem, der ønsker en aktiv ferie. Fiskeri, dykning, surfing, windsurfing og sejlads er de vigtigste sportsgrene på Terceiras og de, der kan lide en svømmetur, kan benytte sig af Terceira´naturskabte bassiner, der blev dannet, da vulkansk lava mødtes med det kolde hav.

Terceira – de folkeloristiske festers ø

Fra maj til september er Terceira skueplads for mange farverige, traditionelle folkloristiske fester. Helligåndsfesten ”Festas do Espírito Santo” finder sted i enhver landsby og efterfølges af en stor banket. Hovedbegivenheden under festen for Johannes Døberen ”Festas Sanjoaninas” er en procession med deltagelse af entusiastiske menneskemængder. Festsæsonen betyder også god mad. Blandt de populære, traditionelle retter er bl.a. ”alcatra” - en eksotisk krydret oksekødsragout - samt blodpølse og blæksprutte, og de lokale desserter er mangeartede og lækre. Intet måltid på Terceira er komplet uden et glas Biscoitos-vin, en lokal specialitet, der har sit eget museum.

Læs mere om Terceira

Hoteller