Om Beiras

Rejser til Beiras provinsen

Strækkende sig fra den spanske grænse ud til havet ligger Beiras regionen i det centrale Portugal og sørger for et naturligt bindeled mellem de kølige, grønne enge nordpå og de varme, tørre græsarealer sydpå. Beiras provincen ligger i regionen Centro de Portugal.

Coimbra

Coimbra, Beiras provinsens hovedstad, udgør fødestedet for seks konger og er sædet for Portugals første universitet, efter sigende det andenældste i verden. Byens gamle katedral er et af de fineste eksempler på romansk arkitektur i Europa.

Byen var besat af maurerne, blev indtaget af kristne i 1064 og blev landets hovedstad under det første portugisiske dynasti. Lissabon blev senere, i det 13. århundrede, hovedstad.

Spor af romerne i Conimbriga

Udgravningen Conimbriga syd for byen viser spor af romersk beboelse så tidligt som det 2. århundrede f. Kr., skønt det var under Augustus fra omkring år 25 f. Kr., at Conimbriga udviklede sig til at være en betydningsfuld by.

Gamle landsbyer, oste og skisport

Længere inde i landet mod Spanien udgør spidsen af Serra da Estrela (Stjerne Bjergkæden) det højeste punkt på Portugals fastland. 1.993 meter højt er det hjemsted for et moderne skisportssted og med en lille stentå på toppen kendt som Torre. Regionen er bemærkelsesværdig for sine velsmagende oste, som stadig laves med håndkraft og er højt værdsat for deres rige smag.

Tæt på udgør den forhistoriske romerby Covilhã det bedste sted for en udforskning af området, mens Monsanto mod sydøst officielt anses for at være Portugals mest typiske landsby. Bygget på toppen af en stejl klippemasse midt i en bred dal har Monsantos ældgamle slot en storslået udsigt over den omkringliggende egn.

Andre byer, som er værd at bemærke i Beiras regionen, er Aveiro med dens jordflader med salt og kanaler i venetiansk stil, og den smukke kurby Bucaco.

Læs mere om Beiras

Hoteller