Om Celorico da Beira

Rejser til Celorico da Beira

I en højde på 500 m over havet ligger Celorico da Beira som en lille by, der har lagt sig til rette på kanten af Serra da Estrela bjergene, 50 km øst for Viseu i hjertet af det centrale Portugal. Byen er bestemt værd at besøge hvis du er på rejse rundt i Portugal.

Byens berømte søn

Sacadura Cabral fra Celorico da Beira, skrev luftfartshistorie i 1922 ved at foretage den første flyvning nogensinde over det sydlige Atlanterhav sammen med den portugisiske pilot Gago Coutinho.

Celorico da Beiras berømte ost

Græsarealerne, der omgiver Celorico da Beira, har længe været en kilde til regionens berømte Serra ost, der fremstilles af mælk fra lokalt opdrættede får. Osten fremstilles i vintermånederne og er bleg og lettere tyndtflydende, med en tynd skorpe. Fra december til maj afholdes det lokale ostemarked i Praca Municipal, medens et livligt ostemarked hvert år i februar tiltrækker besøgende fra hele Portugal.

Seværdigheder

Celorico da Beiras midtpunkt er tømmerslottet af før-romersk oprindelse, som senere blev renoveret af Kong Dinis i det 14. århundrede og plyndret af spaniolerne i 1762.

Restaureret i det 18. århundrede tjente sognekirken Santa Maria som hospital for de engelske styrker under krigen på Den Pyrenæiske Halvø 1808-1814.

Oplevelser i nærheden af Celorico da Beira

Stående i en mark med vilde blomster et par kilometer vest for Celorico da Beira, mellem Fornos og Matanca, er den store ensomme figur af en forhistorisk stendysse værd at se.

Idet den hæver sig op til mere end 1.000 meter, hævder Guarda mod sydøst at være den højest beliggende by i Europa. Dens fæstningslignende katedral, der kan dateres tilbage til 1390, er ejendommelig med sine flyvende støttepiller, fantastiske tinder og grimasserende gargoiles.

Beliggende mod sydvest, og beskyttet af tårnene på sit middelalderslot, er den historiske landsby Linhares, som anses for at være én af de mest maleriske pletter i Portugal.

Du kan læse mere om Celorico da Beira på Portugals officielle turistkontors hjemmeside eller i vores rejseguide om landet.

Læs mere om Celorico da Beira

Hoteller