Om Constancia

Rejser til Constancia

Med sine hvidkalkede huse og smalle brostensbelagte gader er Constância i Portugal én af de smukkeste byer i Tagusdalen. Engang var Constância en romersk by, og den er bekvemt placeret ved Zezere og Tagus flodernes sammenløb. 

Historie

Det var i Constancia, at den britiske hær samledes i Krigen på Den Pyrenæiske Halvø for at forberede deres fremmarch ind i Spanien til Slaget ved Talavera, hvor Wellington besejrede franskmændene i juli 1809.

Seværdigheder 

Casa dos Arcos er traditionelt huset, hvor den store digter fra det 16. århundrede, Luis Vaz de Camoes (1524-80) blev tvunget til at bo, efter han forelskede sig i Catarina d’Ataide, en hofdame under Kong João III, som han senere refererede til som Natercia i sine sonetter. Hver søndag er der stillet markedsboder op lands flodbredden nedenfor, som giver besøgende mulighed for at købe souvenirs og lokalt kunsthåndværk fra Constância og den omkringliggende egn.

Oplevelser i nærheden af Constância

Et par kilometer vest for Constância står det tit-og-ofte fotograferede Almourol slot. Det står på en ø midt i Tagusfloden, og var en romersk befæstning, som blev genopbygget i 1171 af Gualdim Pais, overhoved for tempelridderne og grundlægger af Tomar. Slottet siges også at være hjemsøgt på månelyse nætter af spøgelset af en maurisk prins, der døde af kærlighed til sin fangevogters datter.

Læs mere om Constancia

Hoteller