Om Covilhã

Rejser til Covilhã

Covilhã (eller Corvilha) er en charmerende by på omkring 35 tusind indbyggere, der ligger som en slags indgang til Portugals største bjergkæde, Serra da Estrela, langt væk fra de større byers larm og os.

São Martinho-kapellet

Covilhãs centrum byder på en del mindre seværdigheder, men São Martinho-kapellet er værd at bruge lidt længere tid på. Det fremstår i romersk arkitektur helt tilbage fra det 7. århundrede. Indenfor er et panel af 500 år gamle hispano-arabiske azulejos-kakler på udstilling.

Covilhãs jødiske kvarter

Det meste af arkitekturen i Covilhã stammer fra byens guldalder, da den var centrum i landets tøjproduktion. Det var primært Covilhãs jødiske samfund, der stod bag forarbejdningen af fåreuld, og det er også stadig i det gamle jødiske kvarter, man kan finde nogle af de fornemmeste eksempler på manuelin arkitektur.

Får og tøj 

Tøjproduktion har været central gennem hele byens historie, og en gammel tøjfabrik er nu en del af Beira Alta Universitet og fungerer som museum. Selvom tøjproduktion ikke længere er så vigtig for byen, ser man stadig masser af får, der tidligere leverede uld, på bakkerne i nærheden.

Skisport 

Om vinteren fungerer Covilhã som base for områdets sneklædte bjergskråninger, der er et mekka for skisportsentusiaster. Mest populær til dette formål er nærliggende Penha da Saude.

Vandring omkring Covilhã

Forår, sommer og efterår danner Covilhã et naturligt udgangspunkt for vandreture i de smukke omgivelser. Varanda dos Carqueijais bag Covilhã er et godt sted at begynde. Bjergkædens højeste bjerg, Torre, ligger også i nærheden.

Læs mere om Covilhã

Hoteller