Om Golega

Rejser til Golega

Beliggende dybt inde i Ribatejo regionen, 31 km nord for Santarém, er Golegã (eller Golega) en lille landsbrugsby, som er mest berømt for det årlige hestemarked, der afholdes i to uger hver november, det største af sin art i Portugal

Hestemarkede

Et mylder af opdrættere, ryttere og et stort udvalg af Portugals fineste heste giver alt sammen markedet et fascinerende indblik i det traditionelle liv på landet, mens et andet marked i Golegã samtidig tilbyder chancen for at købe den lokale vin og autentiske klædningsstykker, der bæres af de berømte Ribatejo ryttere.

Seværdigheder 

Sognekirken fra det 16. århundrede i Golegas centrum har et fredfyldt interiør og en imponerende sengotisk portal. Tæt derved priser et museum Carlos Relvas’ liv (1838-94), én af Portugals mest kendte fotografer. Et andet museum, som har til huse i et gammelt postkontor, har en fin samling af moderne kunst.

Oplevelser i nærheden af Golega

20 km syd for Golegã ligger Alpiarca, en behagelig by som bemærkes for Patudos House Museet, som indeholder personlige samlinger fra José Relvas (1858-1929), en tidligere diplomat og politiker. Værkerne inkluderer malerier af Leonardo da Vinci, Delacroix, Zurbarán og Albrecht Dürer.

Læs mere om Golega

Hoteller