Om Guarda

Rejser til Guarda

Guarda - ermed sin beliggenhed i over 1000 meters højde Portugals højest placerede by, og ligger ikke langt fra grænsen til Spanien, og byen er omgivet af gamle fæstningsanlæg og landsbyer idyllisk beliggende på bakketoppe i det kuperede landskab. Er du på rejse rundt i Portugal så vil jeg bestemt overveje at besøge Guarda, og evt. have en overnatning eller to.

Guardas mure

Byens navn betyder henviser til den beskyttende rolle, den havde under Wellington mod Frankrig i krigen i 1800-tallet - med de gode udsyn fra den høje belligenhed skulle Guarda våge over det omgivende område. Guardas egne mure blev bygget af kongen Sancho I i det 12. århundrede, og mange af dem kan stadig ses i dag - inklusiv tre store byporte.

Katedralen

Guardas katedral fremviser interessante manuelinske træk, der er flot integrerede ind i kirkens generelle gotiske fremtoning. Kirkens interiør er overdådigt, med et imponerende alter fra det 16. århundrede hugget ud i hvid marmor.

Praça Velha 

Guardas centrale plads - Praça Velha - har nogle bygninger, der er typiske for området - blandt andet ser man mange robuste granitsøjler. Her i nærheden ligger også bymuseet, der udstiller lokale fund og også har en del om Guardas berømte søn, digteren Augusto Gil.

Seværdigheder omkring Guarda

Ikke langt fra Guarda ligger landsbyen Belmonte, der var fødested for Pedro Álvarez Cabral - manden der har fået æren for at opdage Brasilien i 1500.

En anden perle i nærheden er Celorico da Beira. Den lille landsby har en fortidig atmosfære og kan tilbyde besøgende synet af et imponerende slot. Landsbyen er også hovedstad for den lokalkendte ost queijo da serra - bjergosten.

Linhares, der også ligger tæt ved Guarda, er efter sigende den mest fortryllende landsby Portugal. Her er både gamle bygninger af granit, flotte hvælvinger og en kirke med malerier af Grão Vasco. Landsbyen tiltrækker også hang-gliders fra hele landet.

Læs mere om Guarda

Hoteller