Om Ilhavo

Rejser til Ílhavo

Beliggende lige syd for Aveiro, og et par kilometer inde i landet fra Atlanterhavet udgør den lille by Ílhavo dybhavsfiskernes traditionelle hjemsted. I fortiden kom næsten alle øverstkommanderende i den portugisiske handelsflåde herfra. Engang var Ílhavo en blomstrende havneby i Portugal, men en voldsom storm ødelagde indløbet i 1575 og efterlod Ílhavo isoleret fra havet.

Seværdigheder 

Sognekirken i Ílhavo indeholder to interessante polykrom basrelieffer og to slående statuer i polykrom terrakotta.

Byens museum beretter ikke om andet end havet, med modeller af enhver type fartøj og håndværk, som er brugt ved Vouga flodmundingen og langs kysten, sammen med store samlinger af skaller, livet til søs og malerier inspireret af begivenheder under fiskeri og uvejr.

Oplevelser i nærheden af Ílhavo

1,5 km syd for Ílhavo ligger den berømte porcelænsfabrik Vista Alegre, med et fascinerende museum, der viser eksempler på alt, hvad stedet har produceret, og en forretning, hvor besøgende kan købe det højt skattede porcelæn. Dette bemærkelsesværdige firma blev grundlagt i 1824 og er forblevet i samme families eje lige siden. Mange af håndværkerne er også efterkommere fra de originale arbejdere.

Læs mere om Ilhavo

Hoteller