Om Leiria

Rejser til Leiria

Engang - i det tidlige portugisiske kongerige - var Leiria på floden Liz den sydlige forpost og blev gentagne gange angrebet af maurerne, og Leirias slot blev ødelagt og genopbygget fire gange. 

Oprindelig var det romerbyen Collipo, men den blev generobret fra maurerne af Afonso Henriques i det 12. århundrede. Mellem Leiria og Atlanterhavet mod vest breder en stor fyrreskov sig, oprindelig tilplantet af Kong Dinis for at sikre de vandrende sandmiler og for at skaffe træ til skibsbygning.

Leirias slot blev bygget i 1324 af Kong Dinis som fæstning og sommerresidens for ham og hans dronning, Isabel af Aragon. Neden for slottet er den lille romanske kirke Sao Pedro fra det 12. århundrede.

Oplevelser i nærheden af Leiria

Marinha Grande 12 km vest for Leiria, har en glasfabrik, som oprindelig blev grundlagt af englænderen John Beare i 1748. klostret ved Betalha 11 km mod syd er et af Portugals vigtigste monumenter.

Leiria ligger som nævnt ikke lang fra kysten og mange dejlige badestrande inden for kort afstand. Rejser du på ferie i denne del af Portugal så er oplagte udflugtsmål Nazare, Figueira da Foz og Peniche som alle foruden skønne strande også byer på hyggelige havne med mange restauranter der alle har speciale i fisk. Er du mere til historie og kultur så besøg Coimbra der ligger ca. en time i bil nord for Leiria, eller naturligvis Portugals hovedstad Lissabon.

Læs mere om Leiria

Hoteller