Om Marinha Grande

Rejser til Marinha Grande

Den lyse og luftige by Marinha Grande har lagt sig til rette tæt på Atlanterhavet på Portugals forrevne vestkyst, omgivet af 10.000 meter fyrreskov (Pinhal Real), plantet af Kong Dinis I i det 13. århundrede. 

Marinha Grande er mest berømt for sin glasfremstillingsindustri, som blev etableret midt i det 18. århundrede. Den Kongelige Glasfabrik (Real Fabrica de Vidros) blev startet af englænderen John Beare i 1748. William Stephens købte det, der dengang i 1769 var en lille fabrik og udviklede den under protektion af Marques de Pombal, der lånte ham 80.000 cruzados og gav ham ret til at save træ i dele af skoven. I 1826 blev fabrikken overgivet til staten og blev én af landets største producenter af fint krystal, fremstillet på den traditionelle måde.

Oplevelser i nærheden af Marinha Grande

Kort tids kørsel fra Marinha Grande nord for Leiria står den fine barokkirke Milagres, hvis azulejo kakler, der kan dateres tilbage til 1795, beskriver miraklet (milagre på portugisisk) om en lokal bondemand, der fik sin førlighed tilbage, efter at være lammet ved et fald.

Stranden ved São Pedro de Moel mod vest er et af de mest populære feriesteder i regionen Centro de Portugal.

Læs mere om Marinha Grande

Hoteller