Om Mealhada

Rejser til Mealhada

Bekvemt beliggende mellem kurstederne Luso og Curia i det centrale Portugal udgør Mealhada centrum for Bairrade vinregionen. Mealhada er bedst kendt for sin leitao assado (stegt pattegris), en enormt populær ret, der serveres på restauranter over hele byen.

Seværdigheder 

Feinschmeckere fra hele Portugal og hinsides samler sig i Mealhada for at feste over leitao, byens berømte ret med pattegris stegt i stenovne på dusinvis af restauranter, der ligger langs hovedgaden. En særlig velsmagende version er leitao a Bairrada, der serveres sprød og pebret med appelsinskiver.

Som tilbehør går den røde Bairrada vin godt sammen med leitao og enhver anden kødret, især vinene fra det lokale kooperativ.

Du kan læse mere om Portugisisk vin og Bairrada på det officielle turistkontors hjemmeside elelr på vores rejseblog hvor vi skriver indlæg om mad og vin fra vores mange rejser til Portugal..

Oplevelser i nærheden af Mealhada

Blot 7 km mod øst fra Mealhada er Luso, et af Portugals mest kendte kursteder. Engang var det en lille landsby, der udviklede sig til et livligt kurcenter i det 18. århundrede, da dens varme kilder blev målrettet mod turismen. De varme vande, der udspringer af en kilde neden for kapellet Sao Joao siges at have en enorm helbredende virkning i behandlingen af en lang række tilstande, fra dårligt kredsløb og muskelspændinger til nyreproblemer og gigt.

Læs mere om Mealhada

Hoteller