Om Ourem

Rejser til Ourem

10 km på den anden side af det katolske valfartssted Fátima, snor vejen sig nedad i en række kurver mod den gamle muromkransede by Ourém, og byen er absolut et bsøg værd hvis du er på rundrejse i denne del af Portugal, eller måske på en dagsudflugt hvis du er på storbyferie i Lissabon. Få mere inspiration i rejsetemaet bilrundrejser, eller bestil et skræddersyet tilbud på en kør-selv ferie til Portugal.

Signatours er specialist i rejser til området omkring Ourem hvor du bor på nøje udvalgte hoteller på din rejse.

Legenden om Ouriana

En lokal legende insisterer på, at Goncalo Hermingues, en galant ridder kendt som Traga Mouros, i det 12. århundrede på en militærekspedition tog en maurisk kvinde ved navn Fátima til fange, forelskede sig i hende og giftede sig med hende, efter hun konverterede til kristendommen. Hun ændrede efterfølgende sit navn til Ouriana, hvorfra navnet Ourem stammer.

Seværdigheder

Imponerende placeret på toppen af en kegleformet høj står Ourem-slottet, der blev bygget i det 15. århundrede af Kong Afonso, barnebarn af Nuno Álvares Pereira, og det har næsten ikke ændret sig siden middelalderen. Det var engang fængsel for en kidnappet dronning, som blev taget til fange i 1246 fra Kong Sancho II af en gruppe vilde baroner ledt af Raimundo Viegas de Portocarreiro, en bror til ærkebiskoppen af Braga. Man kommer ind på slottet gennem to massive låger, og det ligger sammen med ruinerne af et renæssancepalads og repræsenterer to hundrede års fantasifuld befæstning.

Oplevelser i nærheden af Ourém

Church of the Visitation huser lensgreven af Ouréms kæmpemæssige gravkammer. Han var den onde dronning Leonors elsker, og han blev dolket ihjel på det kongelige palads i Lissabon af den senere Kong John i 1383. Ouréms gotiske fontæne kan dateres tilbage til det 15. århundrede.

Pilgrimscenteret Fátima

På et højtliggende plateau, kort tids kørsel mod sydvest fra Ourém, er den religiøse helligdom Fátima et pilgrimscenter af enorme internationale dimensioner. Ofte beskrevet som ”Lourdes of Portugal” (Portugals Tunge) er Fátima stedet, hvor Jomfru Maria siges at være blevet set i et åndesyn den 13. maj 1917, af tre bondebørn.

 

Læs mere om Ourem

Hoteller