Om Seia

Rejser til Seia

Beliggende ved foden af fastlandets højeste bjerg, Serra da Estrela, er Seia en lys og luftig by med brede gader kantet med forretninger, der sælger den lokale fåremælksost (queijo da serra) og fåreskindsprodukter af højeste kvalitet.

Læs mere om rejsemål i Portugal i vores rejseguide elelr få inspiration til til din ferie på vores blog hvor du bla. finder indlæg om vandreferie i Portugal. Du kan også læse mere i rejsetemaet aktiv ferie.

Seværdigheder 

Seias sognekirke dominerer byen fra en høj. Den er af romansk oprindelse, men blev genopbygget efter Napoleonskrigene i det tidlige 19. århundrede. Det imponerende palads fra det 18. århundrede, Casa das Obras, også kendt som Solar dos Albuquerques, huser rådhuset; den fremtidige Hertug af Wellington brugte det som sit hovedkvarter under de franske invasioner.

Et andet af Seias vartegn tæt på er Solar dos Botelhos, en restaureret granit herregård fra det 16. århundrede med tre sengotiske vinduer.

Oplevelser i nærheden af Seia

Fra Seia stiger N339 vejen stejlt op til Torre, toppen af Serra da Estrela, 29 km sydøst for Seia. Besøgende, der planlægger at køre op ad bjerget om vinteren, bør tjekke skiltet ved siden af byens Misericordia kirke fra det 18. århundrede, som vil indikere, om bjergvejene er passable.

Læs mere om Seia

Hoteller