Vi er specialister i rejser til Portugals hovedstad Lissabon og tilbyder et stort udvalg af nøje udvalgte hoteller i byen.

Lissabon, hovedstaden i Portugal er en pulserende storby med en blanding af gammelt og nyt. Lissabon har nogle smukke gamle kvarterer, som er helt anderledes end den nyere og mere moderniserede del af byen. I Lissabon vil du finde et hav af smukke kirker, restauranter og barer. Lissabon har fået et gevaldigt ansigtsløft og der er blevet investeret i bedre infrastruktur, bedre togdrift, samt en ny bro.

Vi kan anbefale at du tager til middelalder kvarteret Alfama, der er den ældste bydel i Lissabon. Alfama ligger på en bakketop under St. Georges´Castle, som du også bør besøge når du er deroppe. Herfra kan du nyde en vidunderlig udsigt over byen. Lissabon er kendt for deres gule og røde sporvogne, som næsten er på alle billeder og postkort og vi kan da også kun anbefale at man benytter sig af sporvognene, da det er en billig og nem måde at komme rundt på i Lissabon. Skulle du have lyst til at svinge dankortet er der også rig mulighed for dette. Lissabon er fyldt med internationale butikker og vil du shoppe bør du tage til Chiado området hvor der er propfyldt med butikker.

Vejret når du rejser

De varmeste måneder er fra maj til september (21-28 grader) men temperaturerne kan stige til 38 grader i juli og august. Lissabon’s kølige Atlanterhavs brise er vildledende – sørg for at beskyt dig med solcreme og solhat. Oktober til april er månederne hvor man må forvente regn, men temperaturerne kommer sjældent under 6 grader. Det er i orden at være iklædt T-shirts og sommertøj på de fleste barer og restauranter. Udskift jeansene med et jakkesæt hvis du spiser middag på de lidt pænere steder samt besøger de dyre klubber – fodboldtøj og træningsdragter hører ikke hjemme her.

Med sporvogn rundt i Lissabon

Skal du besøge Lissabon, så husk, at det er både en oplevelse og ofte den nemmeste måde at komme rundt i byen med en af de mange sporvogne, der binder Lissabon sammen. Skal du besøge området Alfarma, som byder på nogle af de vigtigste seværdigheder i Lissabon, så tag f.eks sporgvogn nr. 28. Bydelen Alfarma i Lissabon ligger på en af de 7 høje som byen oprindelig var bygget på. I Alfarma finder du små hyggelige og nærmest labyrintagtige gader og naturligvis et af byens varetegn, borgen Sao Jorge der oprindelig blev bygget af mauerne. Netop maurerne har sat et stor aftryk på Alfarma, noget man nemt fornemmer, når man går rundt i kvarteret, hvor dagligdags livet er som for mange år siden, selvom der med tiden er kommet flere butikker og cafeer. Et godt råd hvis du vil besøge Alfarma til fods, husk godt fodtøj.